Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ευκαιρία για τα 1.000 ευρώ σε φοιτητές - Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις

Τελευταία ευκαιρία για να υποβάλλουν αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ έχουν οι δικαιούχοι φοιτητές, καθώς λήγει σήμερα, 4 Ιουλίου η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αφορά φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, λόγω σπουδών, σε άλλη πόλη από αυτή που είναι η κύρια

κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας οι γονείς του φοιτητή στην πόλη αυτή.

Οι αιτήσεις είναι για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Για να υποβληθεί η αίτηση, χρειάζεται πρώτα να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση του 2019 (για το έτος χρήσης 2018).

Τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια Για να είναι κάποιος δικαιούχος του φοιτητικού επιδόματος, θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός).

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, οι γονείς του φοιτητή (ή ο ίδιος) θα πρέπει να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων), που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. αθροιστικά (με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων).

Keywords
Τυχαία Θέματα