Φοιτητικές εκλογές 2022: Μετά από τρία χρόνια «ανομβρίας» ξανά στις επάλξεις (εικόνα)

Τραπεζάκια και κάλπες και πάλι στα Πανεπιστήμια. Έπειτα από τρία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές επιστρέφουν προκειμένου να αναδειχθούν τα νέα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων. Τελευταία φορά που έγιναν εκλογές στα πανεπιστήμια ήταν στις 11 Απριλίου 2019.

Ενδιαφέρον θα έχει ποια θα είναι η συμμετοχή

των φοιτητών, καθώς από χρονιά σε χρονιά είναι περιορισμένη. Σε αυτό που ελπίζουν οι φοιτητικές παρατάξεις είναι νικητής αυτή την χρόνια να μην είναι η αποχή. Πέρσι η υπουργός Παιδείας Ν Κεραμεως είχε μιλήσει για πλήρη αλλαγή του τρόπου σχεδιασμού των φοιτητικών εκλογών με κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και διεξαγωγή των εκλογών με εννιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που δεν υλοποιηθεί μέχρι τώρα.

Φέτος, οι εκλογές διεξάγονται με φόντο την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, συγχωνεύσεις σχολών, αλλά και την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ, αλλά μπορεί σε κάποιες σχολές να διαμορφωθεί διαφορετικά το ωράριο προσέλευσης.

Σχετικά με την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η κάθε παράταξη θα δώσει τα δικά της, τόσο για την ίδια, όσο και για τις υπόλοιπες, καθώς δεν υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων για κοινά αποτελέσματα.

#ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #2022
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φοιτητικές, 2022, Μετά,foititikes, 2022, meta