Φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Κυριαζή (βίντεο)

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς στον Χρήστο Κυριαζή ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 68 ετών, μετά από «μάχη» με τον καρκίνο.

Με μια κιθάρα από λουλούδια τον αποχαιρετούν οι δικοί του άνθρωποι. Η κηδεία του έγινε στο Α' Νεκροταφείο και το παρόν έδωσαν καλοί φίλοι και η οικογένειά του.

Μεταξύ των ατόμων που έδωσαν το παρών στην κηδεία του Χρήστου Κυριαζή ήταν ο Μάκης Τσέλιος, ο Μίλτος

Καρατζάς, ο Χρήστος Μενιδιάτης, η Σάσα Σταμάτη, ενώ η Βάνα Μπάρμπα έφτασε εμφανώς συγκινημένη, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα.

Η οικογένειά του καλλιτέχνη ζητήσε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο ίδρυμα Make-A-Wish για να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών, που παλεύουν με απειλητικές ασθένειες.

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα!

Η Βάνα Μπάρμπα συντετριμμένη για το θάνατο του Χρήστου Κυριαζή, «έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος»

Βουρκωμένη και με τρεμάμενη φωνή, η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για τον χαμό του γνωστού καλλιτέχνη, με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι στο παρελθόν. «Έφυγε απότομα, θέλω λίγο χρόνο... Εγώ τώρα το έμαθα και θέλω να πάρω τη Σοφία να μάθω τι έγινε», ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα.

Παράλληλα, είπε ακόμη ότι η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του ήταν πριν από 6 - 7 μήνες, ωστόσο μάθαινε νέα του από τον άνθρωπο που είχε στο πλευρό του. «Τον άκουγα, αλλά δίπλα του ήταν η Σοφία, αυτή η φοβερή "στυλοβάτισσα", τον φρόντιζε, έκανε τα πάντα. Πολλές φορές μίλαγα μαζί της και μου έλεγε τα νέα του».

Σε ερώτηση εάν γνώριζε για το πρόβλημα υγεία που είχε, η Βάνα Μπάρμπα απάντησε: «Ήξερα ότι πάσχει από καρκίνο, ναι. Αλλά δεν ξέραμε ότι θα "έφευγε" τόσο απότομα... Ήταν σπουδαίος ερμηνευτής, σπουδαίος άνθρωπος, δικός μας άνθρωπος».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης ο οποίος είπε ότι στον πρώτο του δίσκο είχε τραγουδήσει ένα τραγούδι του αείμνηστου καλλιτέχνη, το «Μπρικάκι».

Keywords
Τυχαία Θέματα