Φάμελος: Το ασφαλιστικό σύστημα είχε πτωχεύσει επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Αυτό που έχουμε από χθες ψηφισμένο είναι οι εκπτώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που περιλαμβάνουν τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες. Επιτέλους ακούστηκε από το βήμα της Βουλής, επισήμως, ότι δεν θα έχουμε μειώσεις στις συντάξεις» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Παράλληλα,

ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως στην επόμενη πληρωμή οι συνταξιούχοι θα δουν ότι η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε τις συντάξεις τους και αγωνίστηκε για να μην κοπούν είναι αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Πετρόπουλο, 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και τα 90 ευρώ μέσο όρο

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε πως «το ασφαλιστικό σύστημα είχε χρεοκοπήσει μαζί με τη χώρα μας επί των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2014» και πρόσθεσε πως «είχαμε εισφοροδιαφυγή από κολλητάρια της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν γινόταν έλεγχος για τη μαύρη εργασία και για τη μη πληρωμή των εισφορών, τώρα, όλα αυτά λειτουργούν κανονικά και, επιπλέον, επιτέλους έχουμε πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας, που πάνω από το 50% είναι πλήρους απασχόλησης. Άρα και στο επίπεδο της παραγωγής εθνικού προϊόντος και στο επίπεδο της παραγωγής ασφαλιστικών εισφορών, παρότι μειώνονται οι εισφορές αριθμητικά για κάθε εργαζόμενο και για κάθε επαγγελματία, το σύνολο των εισφορών υπερκαλύπτει και δημιουργεί βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

Οπως είπε ο κ. Φάμελλος, «όλοι ξέρουμε ότι η ΝΔ θέλει να πουλήσει σε ιδιώτες τα ασφαλιστικά ταμεία. Ας μην κρύβονται, οτιδήποτε βιώσιμο δημιουργείται στη χώρα θέλουν να το πουλήσουν να το ξεπουλήσουν. Αλλού λοιπόν αυτά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Στην τσέπη λοιπόν θα είναι η απόδειξη των συνταξιούχων διότι εμείς μιλάμε με την πραγματικότητα και όχι με ψεύτικα λόγια».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάμελος, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ,famelos, nd - pasok