Εξοικονομώ και Ανακαινίζω: Μπαίνει κόφτης στις εργασίες, ποιοι δικαιούνται έξτρα μπόνους

Δημοσιεύθηκαν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω» για νέους. Είναι ένα πρόγραμμα που θα κάνει το σπίτι... σαν καινούργιο καθώς υπάρχουν επιδοτήσεις μέχρι και για μπόιλερ ή τέντες. Ποιοι δικαιούνται το έξτρα μπόνους 15% και σε ποιο διάστημα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Από σήμερα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω», που αφορά κυρίως σε κλειστά ακίνητα και εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τη στέγαση των νέων ανθρώπων - προβλέποντας «γερές» επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και

την ανακαίνιση κατοικιών.

Μέχρι πότε πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες

Τα έργα των Ωφελούμενων (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης υπαγωγής.

Εντός των πρώτων έξι (6) μηνών του άνω διαστήματος, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον το εικοσιπέντε τοις εκατό (25%) των επιλέξιμων εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης βάσει επιλέξιμου προϋπολογισμού ενεργειακής αναβάθμισης.

Πέραν του ανωτέρω διαστήματος των 12 μηνών ολοκλήρωσης του έργου, δίνεται δυνατότητα παράτασης για διάστημα ως και τρεις (3) μήνες, κατόπιν εξέτασης αιτιολογημένου αιτήματος.

Αιτήματα λόγω περιπτώσεων ανωτέρας βίας εξετάζονται χωριστά κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος.

Το μπόνους στους... τυχερούς

Το ποσοστό επιχορήγησης σκέλος «Ανακαινίζω» είναι οριζόντια για όλους 30%.

Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων συγκύριων σε επιλέξιμη κατοικία, ή αν η χρήση κατοικίας γίνεται από έτερο πρόσωπο, (άλλος συγκύριος, δωρεάν παραχώρηση, ενοικίαση), τότε ο αιτών (επιλέξιμος σύμφωνα με τα ηλικιακά κριτήρια) θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (αποκλείεται η ψιλή κυριότητα). Για αιτήσεις όπου η επιλέξιμη κατοικία βρίσκεται σε Δημοτική Ενότητα με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, προβλέπεται πρόσθετη επιχορήγηση (bonus) +15% στο προβλεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης. Αναλυτικά ο οδηγός για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ και Ανακαινίζω»

#ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ_ΚΑΙ_ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ #ΣΠΙΤΙΑ #ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ #ΜΠΟΝΟΥΣ #ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα