Εξελίξεις μετά την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, μετά την υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

«Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση

του υπουργείου Υγείας.

Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ο αρμόδιος Κρατικός Φορέας που εισηγείται σχετικά με τους επιστημονικούς, νομικούς, και δεοντολογικούς όρους της παροχής υπηρεσιών Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ελέγχει την τήρησή τους.

Κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράνομες υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες, εικονικούς γάμους, πωλήσεις ωαρίων και DNA και πληθώρα άλλων κακουργηματικών πράξεων γύρω από την απόκτηση παιδιού με παράνομο τρόπο.

Πρόκειται για έναν 73χρονο ιατρό γυναικολόγο – μαιευτήρα και Κλινικό διευθυντή / νόμιμο εκπρόσωπο του κέντρου στα Χανιά, έναν 44χρονο Κλινικό Εμβρυολόγο Επιστημονικό Διευθυντή του κέντρου, μια 44χρονη γραμματέα και υπεύθυνη προγραμμάτων Παρένθετης Μητρότητας του κέντρου, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλο γραφείου του κέντρου, μια 41χρονη Ελληνίδα βιολόγο – βοηθό εμβρυολόγου και μια 28χρονη μαία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς κύκλους το κύκλωμα δρούσε για τουλάχιστον μία δεκαετία και είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Ελλάδα.

#ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ_ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ #ΠΑΥΣΗ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΥΓΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα