Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε αναβολικά, πάνω από 2 εκατ. ευρώ τα κέρδη της σπείρας

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης αναβολικών και χαπιών εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση είχε διεθνικό χαρακτήρα και δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή (με τη μέθοδο της αποστολής δεμάτων) απαγορευμένων φαρμακευτικών δισκίων και αναβολικών, στην αποθήκευση, στη συσκευασία και στη συνέχεια στην εξαγωγή των ανωτέρω ποσοτήτων σε χώρες του εξωτερικού.

Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 13ης Δεκεμβρίου 2021 στις περιοχές Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Αθηνών,

συνελήφθησαν τρία άτομα ως εμπλεκόμενα μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αναγκαίων ρυθμίσεων για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Επιπλέον ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 844.186 απαγορευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, 87.335 αναβολικά χάπια, 19.670 άγνωστα δισκία, 91 φιαλίδια με ναρκωτική ουσία, 181 φιαλίδια με αναβολική ουσία, 152 φιαλίδια με άγνωστη ουσία, 40 αμπούλες με ναρκωτική ουσία, 715 αμπούλες με αναβολική ουσία, τρία μεταλλικά δοχεία με ναρκωτική ουσία, 5.577 τζελ και το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξαρθρώθηκε,exarthrothike