Εξαπλώνεται ο κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα και στη Σιγκαπούρη

Κοροναϊός: Νέο κρούσμα του ιού διαπιστώθηκε στην Σιγκαπούρη σύμφωνα με τα όσο αναφέρει το πρακτορείο Sputnik. Είναι το πρώτο κρούσμα στην περιοχή της Σιγκαπούρης, του φονικού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε 17 άτομα.

Σύμφωνα με το sputnik, που επικαλείται τοπικά Μέσα, το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Μέχρι στιγμής κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα,

Ταϊβάν και ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό ενώ 17 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής σε καραντίνα βρίσκονται τρεις πόλεις της Κίνας, ενώ αναβλήθηκαν οι εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά στο Πεκίνο.

Εκτακτα μέτρα σε όλη την Ευρώπη και στα αεροδρόμια με θερμικές κάμερες και ελέγχους.

Το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των δρομολογίων των λεωφορείων και των φεριμπότ προς την πόλη Ουχάν, ενώ όσα βρίσκονται καθοδόν θα πρέπει να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησής τους αμέσως.

Επίσης, το υπουργείο ζητά από τα λεωφορεία που περνούν από την πόλη, να αλλάξουν την πορεία τους για να την αποφύγουν, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι επιβάτες δεν πρέπει να αποβιβάζονται στην Ουχάν για κανέναν λόγο.

Από τις 10:00 το πρωί επίσης (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδος) κανένα τρένο ή αεροπλάνο δεν αναχωρεί και δε φτάνει στην Ουχάν.

Όλες οι είσοδοι του σιδηροδρομικού σταθμού, οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στην πόλη και οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, ενώ στους δρόμους δεν κυκλοφορούν ούτε λεωφορεία.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κίνας ενημερώνουν τους πολίτες πως η μάσκα θεωρείται ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης από τον κοροναϊό και θα πρέπει να τις φορούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Ήδη από το πρωί σχηματίζονται ουρές μπροστά από βενζινάδικα, πολλά από τα οποία είχαν ξεμείνει από καύσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα