Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής

Η αυξανόμενη πίεση που δέχονται τις τελευταίες εβδομάδες οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής και η καλύτερη διαχείριση τους βρίσκεται στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας.

Στη συνάντηση, που συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής, συμμετέχουν οι Διοικητές των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του λεκανοπεδίου , καθώς και οι επικεφαλής της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και διευθυντές ΜΕΘ νοσοκομείων της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα

με πληροφορίες στην ευρεία σύσκεψη συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Π. Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρ. Ροιλός, η πρόεδρος της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αν. Κοτανίδου, η αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μ. Θεοδωρακοπούλου, καθώς και οι επικεφαλής των ΜΕΘ Νίκαιας και Τζανείου, κ.κ. Μαυρομμάτης και Πρεκατές, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 223 ασθενείς.

Η ανάγκη διασφάλισης των αντοχών των νοσοκομείων της Αττικής, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων κλινών και η προσθήκη, όπου απαιτείται, νέων κρεβατιών ΜΕΘ κυριαρχεί στη συζήτηση.

"Η κάλυψη των απλών κλινών Covid στην επικράτεια είναι 53%. Ήδη η αύξηση των νοσηλευόμενων, ιδιαίτερα στην Αττική, αρχίζει να πιέζει λίγο τις ΜΕΘ. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων αυξήθηκε και πάλι αυτή την εβδομάδα με 148 νέες διασωληνώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα με την πίεση των ΜΕΘ δεν είναι μόνο η αυξημένη ροή νέων εισαγωγών, αλλά και η μέση διάρκεια παραμονής των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είναι 21 μέρες", ανέφερε χαρακτηριστικά χθες η καθηγήτριας Β. Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα