ΕΥΔΑΠ: Συνήθης και νόμιμη η διαδικασία - Δεν παραιτείται ο Μπενίσης

Ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε «ύποπτες» και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις σχετικά με τον διαγωνισμό για την διαχείριση της Ψυτάλλειας εξέδωσε η ΕΥΔΑΠ δύο 24ωρα μετά την επιστολή του διευθύνοντος Συμβούλου Γιάννη Μπενίση προς τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τα οποία η απερχόμενη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

( η θητεία της λήγει στις 26 Ιουνίου) προχώρησε «με διαδικασίες εξπρές» στην προκήρυξη έργου ύψους 325 εκ. ευρώ για τα λύμματα της Ψυτάλλειας. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί δέκα μέρες προ των εθνικών εκλογών κάτι που προκάλεσε αρνητικά σχόλια για τον Γ. Μπενίση και τον λόγο για τον οποία προχώρησε την διαδικασία αυτή ενώ και η θητεία του Δ.Σ λήγει αλλά και η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρίας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. της εταιρίας και κάνει λόγο για «κακόβουλη επικοινωνιακή» διαχείριση που θα μπορούσε να προκύψει λόγω της σχέσης του με την Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας :

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την υποτιθέμενη παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ιωάννη Μπενίση, και τον διαγωνισμό «Λειτουργία και Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (Κ.Ε.Λ.Ψ.)» της ΕΥΔΑΠ, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, Ιωάννη Μπενίση.

Η ανάθεση της λειτουργίας και της συντήρησης του ΚΕΛΨ μέσω διαγωνισμού είναι μια συνήθης, νόμιμη διαδικασία, που επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια. Δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία.

Η διαδικασία ενός μεγάλου και τεχνικά πολύπλοκου διαγωνισμού είναι πολύμηνη, και τυχόν καθυστερήσεις δεν ωφελούν παρά μόνο τον υπάρχοντα εργολάβο.

Πρόκειται για μια διαγωνιστική διαδικασία η οποία τώρα ξεκινά, με ευμενέστερους όρους για την εξασφάλιση συμμετοχής πολλών εταιρειών. Δεν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό σημείο στην όλη διαδικασία.

Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις μεγαλύτερες Ανώνυμες Εταιρείες στην Ελλάδα που πρέπει να διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των εγκαταστάσεών της, ανεξαρτήτως συγκυριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα