Εύα Καϊλή: 10 ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής της, επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Δέκα ευρωβουλευτές, με επιστολή τους στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.

Δέκα ευρωβουλευτές (με ιταλική υπηκοότητα) της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D) απέστειλαν επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της πρώην αντιπροέδρου Εύας Καϊλή, η οποία βρίσκεται στη φυλακή του Χάρεν από

τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της βελγικής έρευνας για το Qatargate.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Massimiliano Smeriglio και Brando Benifei, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει χωρίσει την Καϊλή από τη δίχρονη κόρη της, επιτρέποντάς της να τη δει μόνο δύο φορές από τις αρχές Δεκεμβρίου. Μια κατάσταση «αντίθετη με τις συνθήκες της ΕΕ», όπως αναφέρεται.

«Αυτό που συμβαίνει στην Εύα Καϊλή φαίνεται εξαιρετικά σοβαρό, τουλάχιστον ακούγοντας τις δηλώσεις του δικηγόρου» της Ελληνίδας πολιτικού, καταγγέλλουν οι Smeriglio και Benifei μαζί με τους συναδέλφους τους Beatrice Covassi, Paolo De Castro, Elisabetta Gualmini, Camilla Laureti, Alessandra Moretti, Daniela Rondinelli, Franco Roberti και Achille Variati, επισημαίνοντας παράλληλα και τις καταγγελίες που έγιναν από την νομική ομάδα της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για τον τρόπο που φέρθηκαν στην Καϊλή οι Βέλγοι αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ #ΦΥΛΑΚΗ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ #ΡΟΜΠΕΡΤΑ_ΜΕΤΣΟΛΑ #ΕΠΙΣΤΟΛΗ #ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Ευρωκοινοβουλίου,eva kaili, evrokoinovouliou