Ετσι θα γίνουν οι αιτήσεις για το κρατικό ECDL - Πως θα λειτουργήσουν τα τμήματα στα γυμνάσια

Την απόφαση για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής ΚΠπ και την απόκτηση του λεγόμενου κρατικού ECDL από τους μαθητές της της γ΄ Γυμνασίου εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη

Με την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής και την παρακολούθηση από μαθητέςτης Γ΄ Γυμνασίου ενός
αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στο μάθημα της Πληροφορικής,  προκειμένου να προετοιμαστεί για Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Στο τμήμα Υποστήριξης Πιστοποίησης συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου που επιθυμούν να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Σκοπός του Τμήματος Υποστήριξης Πιστοποίησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής είναι η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, με απώτερο στόχο οι εκπαιδευόμενοι να επιτυγχάνουν την πιστοποίηση και αναγνώριση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων για περαιτέρω μάθηση και εργασία.

Η Υποστήριξη της Πιστοποίησης αρχίζει να λειτουργεί όπως ορίζεται από τη σχετική εγκύκλιο έναρξης που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη του διδακτικού έτους. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά ανά τμήμα Υποστήριξης. Η διδασκαλία μπορεί να πραγματοποιείται και σε συνεχόμενο δίωρο και πραγματοποιείται μετά την 6η διδακτική ώρα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ τάξης Γυμνασίου. Δύνανται να λειτουργήσουν τμήματα πέραν του σχολικού ωραρίου. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν
διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες. Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα μπορούν να διεξάγονται.

Η επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Υποστήριξης γίνεται μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων συλλέγουν τις αιτήσεις και καταχωρίζουν τον αριθμό των ενδιαφερόμενων μαθητών ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://schools.espa.minedu.gov.gr/kpp, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού της σχολικής μονάδας στο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας).

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού λάβουν τα αρχεία με τους ενδιαφερόμενους μαθητές ανά Διεύθυνση, που θα τους αποστείλει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, προχωρούν σε επεξεργασία ηλεκτρονικών αρχείων των Σχολικών Μονάδων και στη συνέχεια σε καθορισμό των τμημάτων Υποστήριξης Πιστοποίησης για το ΚΠπ

Σε κάθε τμήμα Υποστήριξης Πιστοποίησης συμμετέχουν 5 μαθητές/τριες το ελάχιστο και έως 20 μαθητές/τριες το μέγιστο. Αν στη διάρκεια του διδακτικού έτους στο τμήμα παραμείνουν λιγότεροι από πέντε (05) μαθητές αλλά όχι λιγότεροι από τρεις (3), το τμήμα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του Επόπτη Τμημάτων Υποστήριξης και στη συνέχεια έγκριση του Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση όπου κάποιος/α μαθητής/τρια απουσιάσει αδικαιολογήτως από τμήμα Υποστήριξης για δέκα (10) συνεχόμενες διδακτικές ώρες τότε διαγράφεται και ενημερώνεται εγγράφως ο γονέας – κηδεμόνας του/της από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας ή τον Επόπτη Τμημάτων Υποστήριξης.

Για το σχολικό έτος 2019-2020 ισχύουν τα εξής:
- Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ86, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους κυρωμένους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης σχολικού έτους 2018 - 2019 απασχοληθούν ως διδάσκοντες στην Υποστήριξη Πιστοποίησης για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής για το σχολικό έτος 2019-2020, με αμοιβές που αντιστοιχούν σε εκείνες των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα που θα διατεθεί, σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που θα αποσταλεί από τη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Τέλος οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης θα πρέπει να ολοκληρώσουν την επιβεβαίωση και τον τελικό καθορισμό των τμημάτων υποστήριξης μέχρι και την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα