Έτσι έπιασε η ΑΑΔΕ την influencer για φοροδιαφυγή

Ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου δεν θεωρείται η υπόθεση του γνωστού μοντέλου και influencer η οποί πιάστηκε να φοροδιαφεύγει διαφημίζοντας και πουλώντας ρούχα και αξεσουάρ μέσω των social media και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους 270.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέες υποθέσεις με influencers θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα εκατοντάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής μέσω Facebook,

instagram, tik tok και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ειδική ομάδα ελεγκτών που έχει συγκροτηθεί στην ΑΑΑΔΕ.

Πώς αποκαλύφθηκε η φοροδιαφυγή

Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΔΔΕ εντόπισε το γνωστό μοντέλο που έκρυβε τα πραγματικά εισοδήματα από την εφορία με την βοήθεια του ειδικού αλγόριθμου που τρέχει συνδυαστικές διασταυρώσεις και αποκαλύπτει λαβράκια φοροδιαφυγής.

Η ελεγκτική μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι ελεγκτές είναι απλή και ακολουθείται στις έρευνες αυτού του είδους.

Στην αρχή βρήκαν όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί η influencer στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφού έκαναν μια μικρή έρευνα στο προφίλ της διαπίστωσαν ότι εκτός από τους εκατοντάδες followers κατέχει σημαντικό ποσοστό σε επιχείριση ηλεκτρονικού εμπορίου με ρούχα και αξεσουάρ τα οποία μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφημίζει και πουλάει διαδικτυακά.

Στη συνέχεια οι ελεγκτές χρησιμοποίησαν τον ειδικό αλγόριθμο βρήκαν εισοδήματα που δηλώνει στην εφορία τα τελευταία χρόνια το γνωστό μοντέλο, καθώς και τον τζίρο του eshop.

Η διασταύρωση των στοιχείων έδειξε ότι το μοντέλο το οποίο είναι μέτοχος του eshop, είχε εμφανίσει πολύ χαμηλά εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις.

Το επόμενο βήμα ήταν να ελέγξουν τις παραδόσεις των προϊόντων που έγιναν μέσω την εταιριών κούριερ στους πελάτες από το eshop.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν από τις εταιρίες μεταφορών αποκάλυψαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής.

Οι παραδόσεις ήταν πολύ περισσότερες από τον τζίρο που εμφάνιζε το ηλεκτρονικό κατάστημα και για δύο έτη που έγινε ο έλεγχος διαπιστώθηκαν κρυμμένα έσοδα.

#ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ #INFLUENCERS #ΜΕΣΑ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ_ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ #SOCIAL_MEDIA #ΑΑΔΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΑΔΕ,aade