Ετοιμάζεται σημαντική αλλαγή στα εμβόλια - Τι σκέφτεται ο Κικίλιας

Εβδομάδα εξελίξεων για τη φαρμακευτική πολιτική αποδεικνύεται η τρέχουσα. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε τις διαδικασίες για αλλαγές στο φάρμακο, με το πρώτο «κεφάλαιο» να αφορά στα εμβόλια.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η θεσμοθέτηση ξεχωριστού κλειστού προϋπολογισμού για τα εμβόλια από το 2020, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός κονδυλίου για την πρόληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News4Health, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μετέφερε τις προθέσεις της Κυβέρνησης σε στελέχη εταιρειών που παράγουν και διαθέτουν εμβόλια στη χώρα μας.

Η εξαίρεση

της δαπάνης των εμβολίων από τη συνολική εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη αποτελεί μια εκ των διεκδικήσεων του φαρμακευτικού κλάδου τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τον εκτροχιασμού του clawback.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), αν δεν ληφθούν μέτρα αναστολής της ξέφρενης πορείας της δαπάνης, η υπέρβαση της, γνωστό και ως clawback, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ φέτος!

Tι σκέφτεται ο Υπουργός Υγείας και τι λέει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ ΕΔΩΔιαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε τουρίστες στην Αιδηψό - Τους έστειλαν σε νοσοκομείο με ταξί

 

Keywords
Τυχαία Θέματα