Εστίες υπερμετάδοσης: Ο ιός μπορεί να ανατρέψει την πορεία της πανδημίας από τη μια μέρα στην άλλη

Με αφορμή τα χθεσινή συρροή κρουσμάτων σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά, ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ανέλυσε πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι τέτοιες εστίες.

Ειδικότερα, χθες, ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων. Από τα 372 χθεσινά (10/9) κρούσματα, τα 114 προέρχονταν από εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

«Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της αύξησης βλέπουμε την ανάδειξη πολλαπλών συρροών κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης

Η υπερμετάδοση ήρθε τις τελευταίες ημέρες να μας θυμίσει ότι ο ιός

μπορεί να ανατρέψει την πορεία της πανδημίας από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι όταν τα γεγονότα υπερμετάδοσης σχετίζονται με συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους τότε η ιχνηλάτηση μπορεί να περιχαρακώσει τις επιδημίες πολύ αποτελεσματικότερα από περιπτώσεις που η υπερμετάδοσης δημιουργεί ορφανά κρούσματα.

«Όσον αφορά τις επιδημίες στις δομές προσφύγων και μεταναστών, η επιδημία στη Μόρια φαίνεται να σχετίζεται τις αναταραχές που ακολούθησαν» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, καθώς παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των διασωληνωμένος έχει αυξηθεί.

Καθησυχαστικός ο Μαγιορκίνης για τη διακοπή της μελέτης για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Keywords
Τυχαία Θέματα