«Έσπασε» η Ευρώπη στον εκβιασμό της Ρωσίας, τέσσερις χώρες έφτιαξαν λογαριασμούς σε ρούβλια

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες «σπάνε» το κοινό μέτωπο της άρνησης πληρωμής της Ρωσίας σε ρούβλια για το φυσικό αέριο και φτιάχνουν λογαριασμούς για να συνεχίσει η παροχή.

«Έσπασε» το κοινό μέτωπο άρνησης πληρωμών σε ρούβλια, καθώς τέσσερις χώρες σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg που επικαλείται πηγή στην Gazprom έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς σε ρούβλια, ώστε να πληρώσουν την εταιρεία για το ρωσικό φυσικό αέριο όπως απαιτεί η ρωσική κυβέρνηση.

Ακόμα και στην περίπτωση που οι υπόλοιποι αγοραστές αρνηθούν τους όρους του Κρεμλίνου για πληρωμή σε ρούβλια, μετά τη διακοπή της παροχής σε Πολωνία και Βουλγαρία την Τετάρτη, οι επόμενες πληρωμές είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Μάη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Gazprom.

Ακόμα δέκα εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στην Gazprombank, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο που έχει μιλήσει ανώνυμα στο Bloomberg. Η παροχή φυσικού αερίου διακόπηκε την Τετάρτη σε Πολωνία και Βουλγαρία καθώς οι δύο χώρες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τον μηχανισμό πληρωμών που είχε προτείνει η Gazprom, που όπως αναφέρει η εταιρεία δεν παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ρωσία μοιράζει αέριο μέσω αγωγών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Το δημοσίευμα του Bloomberg δεν αναφέρει τις τέσσερις χώρες που έχουν αποφασίσει να πληρώσουν σε ρούβλια την Gazprom. Μια από αυτές πάντως φαίνεται πως είναι η Αυστρία, η οποία είναι εξαρτημένη σε ποσοστό 80% από τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα