Εσωτερικούς ελεγκτές ζητά το Υπουργείο Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εσωτερικούς ελεγκτές για εγγραφή στο Μητρώο Εσωτερικών Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών.

Το μητρώο εσωτερικών ελεγκτών τηρείται στη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων, Διαχείρισης Κινητών Αξιών και Επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ο Εσωτερικός Έλεγχος είναι μια ανεξάρτητη, αντικειμενική, διαβεβαιωτική και συμβουλευτική δραστηριότητα, σχεδιασμένη να προσθέτει αξία και να βελτιώνει τις λειτουργίες των φορέων και συνδράμει στην επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών τους, προσφέροντας μια συστηματική

επιστημονική προσέγγιση για τον εντοπισμό και την αποτίμηση των κινδύνων, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισής τους, της εταιρικής διακυβέρνησης, των ελεγκτικών συστημάτων και μηχανισμών και των διαδικασιών της διοίκησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής-απαιτούμενα και συνεκτιμώμενα προσόντα
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα εφόσον πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις συμμετοχής της παραγράφου Α και τα απαιτούμενα προσόντα της παραγράφου Β.

Α. Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

i. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους
ii. Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα και οριστικά από αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.
iii. Να μην έχουν οποιαδήποτε σχέση μόνιμης εργασίας/υπαλλήλου με τους φορείς της παρ. 1 του άρθ.4 του Ν.3429/05, ή το Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο ή είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή των διοικήσεων των εν λόγω φορέων, ή θυγατρικών τους.
iv. Να μην έχει κινηθεί εναντίον τους διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, αναγκαστική διαχείριση ή άλλη παρόμοια διαδικασία που προβλέπεται από τις εθνικές νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις.
v. Να μην έχουν αποκλειστεί τελεσίδικα από το δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα γιατί δεν εκπλήρωσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
vi. Να μην έχουν καταδικαστεί για αδίκημα που αφορά την επαγγελματική διαγωγή τους, με βάση απόφαση που έχει ισχύ δεδικασμένου.

Β. Απαιτούμενα προσόντα ένταξης:

Για την ένταξή τους στο Μητρώο οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα:
i. να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, ή κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής και
ii. να έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών στο αντικείμενο του εσωτερικού ελέγχου.

Γ. Συνεκτιμώμενα προσόντα:

Πέραν των ανωτέρω απαιτούμενων προσόντων της παραγράφου Β, θα συνεκτιμηθούν για τη συνολική αξιολόγηση του υποψηφίου, τα παρακάτω επιπρόσθετα προσόντα:
i. Διδακτορικοί ή και Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε συναφές αντικείμενο
ii. Τίτλοι Επαγγελματικής Πιστοποίησης σε πεδία Εσωτερικού Ελέγχου ή συναφή (CIA/CGAP/CFSA/CCSA/CRMA/CISA/CISM/ΑCA-CIMA κλπ).
iii. Τίτλοι πιστοποίησης Εξωτερικών Ελεγκτών
iv. Καλή γνώση Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS) και Διεθνών Ελεγκτικών Προτύπων.
v. Εμπειρία στον εσωτερικό έλεγχο στους φορείς της παρ. 1 του άρθ. 4 του Ν.3429/05
vi. Εμπειρία στον εξωτερικό έλεγχο σε συμβουλευτική/ελεγκτική εταιρεία.
vii. Παρακολούθηση σεμιναρίων σε θέματα εσωτερικού ελέγχου ή ελεγκτικής.
viii. Γνώση Η/Υ (Word, Excel, PowerPoint, Internet) πιστοποιούμενη από αναγνωρισμένο οργανισμό ή βεβαιούμενη με υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου.
ix. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

3. Προϋποθέσεις Συμμετοχής-απαιτούμενα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο καλούνται να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά (σε pdf ή doc format) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης στο ΦΕΚ και εφεξής, τα εξής δικαιολογητικά και επί ποινή αποκλεισμού από την περαιτέρω διαδικασία:
1. Αίτηση ένταξης στο Μητρώο (Παράρτημα)
2. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας, φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου).
3. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986,από την οποία προκύπτει ότι ο υποψήφιος εσωτερικός ελεγκτής δεν έχει τα κωλύματα της παραγράφου 2, περίπτωση Α iii-vi της παρούσας.
4. Φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και γλωσσομάθειας.
5. Βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
6. Αποδεικτικά έγγραφα-βεβαιώσεις για την επαγγελματική εμπειρία
7. Αποδεικτικά έγγραφα για τυχόν επιστημονική δράση.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα. Σε ό,τι αφορά τους τίτλους σπουδών, τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις της αλλοδαπής καθως και τη γνώση των ξένων γλωσσών και την απόδειξη αυτών εφαρμόζονται τα άρθρα 28 και 29 του ΠΔ 50/2001 (ΦΕΚ Α΄ 39).

Δειτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

Keywords
Τυχαία Θέματα