Έσκασε στο πρόσωπο των κλεφτών και τους «πρασίνισε» το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς

Τα μέτρα τους λαμβάνουν οι Τράπεζες για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της δολιοφθοράς των ΑΤΜ με σκοπό την αφαίρεση των ειδικών θηκών που τοποθετούνται τα χρήματα.

Η Τράπεζα Πειραιώς ήδη έχει εφοδιάσει τα ΑΤΜs της, με ειδικό σύστημα που αχρηστεύει ουσιαστικά τα χαρτονομίσματα σε σχεδόν όλα τα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών του δικτύου της.

Το σύστημα αυτό

εκτοξεύει χρώμα στα χαρτονομίσματα στην περίπτωση που ειδικοί σένσορες εντοπίσουν προσπάθεια παραβίασης ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση έκρηξης του ΑΤΜ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου συστήματος είναι η περίπτωση απόπειρας δολιοφθοράς σε ΑΤΜ στο Καπανδρίτι.

Eνα φωτεινό πράσινο χρώμα έντυσε τα πενηντάευρα και τα εικοσάευρα που περιείχε το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στο Καπανδρίτι προς έκπληξη της συμμορίας που επιχείρησε να το ληστέψει.

Η παραβίασή του έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό προστασίας και εξουδετέρωσε την αξία των χαρτονομισμάτων, αφήνοντας τους ληστές μάλλον ...πράσινους από το κακό τους.

Το «έξυπνο σύστημα αχρήστευσης», γνωστό στις τράπεζες ως Intelligence Banknote Neutralisation System και ενώ λειτουργούν κανονικά για το κοινό, όταν γίνεται προσπάθεια παραβίασης με οποιονδήποτε τρόπο, το σύστημα μπαίνει μπροστά και χρωματίζει ανεξίτηλα το χαρτί. Η πελιψηφία των ΑΤΜs της Τράπεζας Πειραιώς είναι ήδη εφοδιασμένα με το σύστημα αυτό.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣΑΤΜΚΛΕΦΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα