Ερντογάν σε Μητσοτάκη ενόψει εκλογών: «Πού το πάτε με τους εξοπλισμούς στο Αιγαίο»

Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν τόνισε πως «προσπαθούμε να περιορίσουμε την επιθετικότητα, όχι να την ενισχύσουμε».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν - σε νέες δηλώσεις του - κάλεσε την Αθήνα να σταματήσει την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας εφόσον επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ερντογά απάντησε χαρακτηριστικά:

«Μετά την εκλογή μου, ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε και μου έδωσε συγχαρητήρια. Υπήρξε μια τέτοια διαδικασία. Επομένως, αν τύχει στο Βίλνιους, δεν θα διστάσουμε να συναντηθούμε.

Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Αρκεί να μην δοθούν αντίθετα μηνύματα. Δεν προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιθετικότητα, αλλά κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά.Πού θα φτάσετε λοιπόν με αυτόν τον οπλισμό; Η Αμερική σας δίνει συνεχώς όπλα. Σας τα δίνει δωρεάν;».

Πιθανότατα θα μιλήσουμε για όλα αυτά μαζί, πρόσθεσε. Να ξέρετε ότι υπάρχουμε για να μειώνουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξάνουμε. Αυτή είναι η Τουρκία, αυτός είναι ο Ερντογάν.

#BREAKING Turkish President Erdogan calls on Greece to stop armament in Aegean Sea, saying: 'We seek to reduce hostilities, not increase them' pic.twitter.com/OEh3PjgZ2x

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) June 14, 2023

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ #ΗΠΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Μητσοτάκη, Πού, Αιγαίο,erntogan, mitsotaki, pou, aigaio