Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο

Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους» διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία θα επιμείνει στις διεκδικήσεις της ανοιχτά της Κύπρου, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της Συνόδου των Τούρκων Πρέσβεων.

«Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο.

Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε δε, πως δεν έχει διαφοροποιηθεί η πρόθεση της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Στόχος μας είναι να γίνουμε μέλη της ΕΕ. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτή και εδώ και 50 χρόνια περιμένουμε να γίνουμε μέλη. Μη θυσιάζουμε τη σχέση μας για τα θελήματα κάποιων χωρών.

Η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση για την τελωνειακή ένωση. Κι εμείς προχωράμε στα τελευταία 6 βήματα για τα κριτήρια της άρσης της βίζας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία Ερντογάν ήρθε λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της Sabah, σύμφωνα με το οποίο το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το «Γιαβούζ», άρχισε γεώτρηση ανοιχτά της κατεχόμενης Καρπασίας, στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου τρεις εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα