Έρευνα: Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Έλληνες πίνουν καφέ κάθε μέρα

Το 84% των Ελλήνων πίνουν καφέ σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ research για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ.

Το 50% των ερωτηθέντων πίνουν καφέ περισσότερες από μία φορά την ημέρα, ενώ το 34% μία φο΄ρα την ημέρα. Ακόμα και όσοι δεν πίνουν καφέ, φροντίζουν να προμηθεύονται και να έχουν στο σπίτι τους. Έτσι, το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζει προϊόντα καφέ αγγίζει το 95%.

Το 53% των ερωτηθέντων δεν έχει σκεφτεί ποτέ να κόψει τον καφέ. Ωστόσο, ένα ποσοστό 17% θα το έκανε για λόγους υγείας, το 14% για οικονομικούς λόγους και ένα

13% επειδή ο καφές του προκαλεί αϋπνία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα για τους λόγους που οι Έλληνες δηλώνουν πως πίνουν καφέ. Περισσότεροι από τους μισούς, ποσοστό 55%, νιώθουν ότι τους τονώνει, ενώ περίπου 4 στους 10 (42%) απάντησαν πως τους χαλαρώνει και τους ξεκουράζει.

Το 56% των ερωτηθέντων πίνει καφέ στο σπίτι και ακολουθεί ο χώρος εργασίας. Μικρότερο ποσοστό δή΄λωσε πως καταναλώνει καφέ σε κάποιο κατάστημα εστίασης ή στο χέρι. τελευταία επιλογή είναι κάποιο μαγαζί ή στο χέρι.

#ΚΑΦΕΣ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ #ΕΡΕΥΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, Περισσότεροι, Έλληνες,erevna, perissoteroi, ellines