Έρχονται πρόστιμα 150 ευρώ για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ έως 29 Σεπτεμβρίου

Μόλις λίγες ημέρες έμειναν, μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για τα ΚΤΕΟ προκειμένου να αποφευχθούν πρόστιμα 150 και πλέον ευρώ.

Οσοι δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους ή τη μηχανή τους από ΚΤΕΟ, καλό θα ήταν να σπεύσουν, διότι από την 1η Οκτωβρίου 2018 θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος ο οποίος και επιβάλει πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους αμέλησαν

αυτή τους την υποχρέωση.

Όλα τα ΚΤΕΟ πλέον είναι συνδεδεμένα online με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο ποιο όχημα πέρασε ΚΤΕΟ και πότε, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εφόσον το αυτοκίνητο δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ το πρόστιμο θα βεβαιώνεται ταμειακά από τη φορολογική διοίκηση. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η οφειλή θα εμφανιστεί στο Taxisnet.

Σημειώνεται πως ο νόμος δεν κάνει διάκριση σε αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά και αναφέρεται σε οχήματα εν γένει.

Αν ένα όχημα δεν περάσει εντός προθεσμίας το ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

Τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν πρόσθετα από τα παραπάνω ποσά με πρόστιμο 150 ευρώ που θα αναρτηθεί στην καρτέλα τους στο Taxis.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα