Έρχεται το «Dadia Pass»

Πέραν του «Evros pass» θα υπάρχει «Dadia pass», το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά, γνωστοποίησεο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το δάσος της Δαδιάς, όπου έγινε παρουσίαση της πρώτης αποτίμησης των επιπτώσεων της πρόσφατης πυρκαγιάς, με βάση τις αυτοψίες που έχουν γίνει και δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, ενώ συζητήθηκαν και βήματα αποκατάστασης του δάσους, τόσο σε επίπεδο αντιπλημμυρικών - αντιδιαβρωτικών παρεμβάσεων, όσο και σε επίπεδο προστασίας του οικοσυστήματος, αλλά και ενέργειες

για τη στήριξη της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι "πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν στον τρόπο με τον οποίον οργανώνουμε την πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές"

"Δεν θέλω να μηδενίσω αυτά τα οποία έγιναν, διότι έγιναν πράγματα και μετά τη φωτιά την περσινή. Αλλά πριν τη φωτιά την περσινή, η Δαδιά είχε εντοπιστεί ως ένα δάσος εθνικής, ευρωπαϊκής σημασίας, το οποίο έπρεπε να προστατεύσουμε και η αλήθεια είναι ότι, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε όπως το είχαμε σχεδιάσει", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι".

Υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες χαραμάδες, τουλάχιστον, αισιοδοξίας καθώς η δορυφορική αποτύπωση δείχνει ότι η ζημιά δεν είναι τόσο καταστροφική όσο στην αρχή φοβόμασταν.

"Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ζημιά όμως, όπως φάνηκε και από το βίντεο, έχουμε αρκετές εκτάσεις οι οποίες είναι είτε άκαφτες είτε έχουν καεί λίγο. Αυτό θα βοηθήσει στη φυσική αναγέννηση, άρα προφανώς και στην προστασία της πανίδας, ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ταχεία ετοιμασία όλων των μελετών έτσι ώστε με τους αναδόχους αναδάσωσης, γρήγορα να μπορούμε να μπούμε στο πεδίο για να κάνουμε αυτό το οποίο καταφέραμε στην Εύβοια όπου τα αντιπλημμυρικά τα οποία κάναμε, άντεξαν όλα, το δάσος ήδη έχει αρχίσει να αναγεννάται και η εικόνα είναι μάλλον καλύτερη από ό,τι θα περιμέναμε δύο χρόνια μετά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να στηριχθούν τα τοπικά επαγγέλματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα Δημόσια ΙΕΚ Υλοτομίας και σημείωσε ότι "θα ήθελα πραγματικά να κάνω το Σουφλί και τη Δαδιά το κέντρο εκπαίδευσης των νέων υλοτόμων μας".

Όσον αφορά το «Dadia pass» τόνισε ότι θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά και ζήτησε από τον δήμο και από τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ετοιμάσουν τις νέες διαδρομές ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος και, ναι, να εξοικειωθούν και με την έννοια της αποκατάστασης του δάσους την επόμενη μέρα, όπως είπε.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΒΡΟΣ_PASS #EVROS_PASS #DADIA_PASS #ΔΑΔΙΑ_PASS #ΜΕΤΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα