Έρχεται στην Ελλάδα ο Ισπανός ΥΠΕΞ, δίνει εξηγήσεις σε Δένδια για το θέμα πώλησης όπλων στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας θα βρεθεί σύντομα στην Ελλάδα ώστε να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια για το ζήτημα που προέκυψε με την Τουρκία.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος

που προέκυψαν.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή, αναφέρει το tweet του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες θα αφιχθεί στη χώρα μας προκειμένου να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την πρόθεση της Μαδρίτης να πουλήσει οπλικά συστήματα στην Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι η Αθήνα αντέδρασε μετά την πρόσφατη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου φέρεται να έγινε συζήτηση για πιθανότητα πώλησης οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως θεωρεί απαράδεκτο μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνομιλεί για πιθανή πώληση οπλικών συστημάτων σε μια χώρα η οποία έχει «ανοικτή» απειλή πολέμου (casus belli) απέναντι σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης, όπως η Ελλάδα.

Following the visit of the Spanish PM to Ankara & the succeeding announcements, FM @NikosDendias spoke by phone w/#Spain counterpart @jmalbares (1/2)

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) November 19, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα