Έρχεται ρύθμιση για «ξεπάγωμα» της εκτός σχεδίου δόμησης

Ρύθμιση για την εκτός σχεδίου δόμηση φέρνει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί για πολλούς μήνες ιδιοκτήτες εκτός σχεδίου οικοπέδων φαίνεται πως θα λυθεί από Σεπτέμβριο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με την εκτός σχεδίου δόμηση εντάθηκε με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, αφορούσε σε ένα οικόπεδο στην Πάτμο, για το οποίο είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια. Ωστόσο, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν μπορεί να οικοδομείται ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου εάν δεν έχει

«πρόσωπο» σε δρόμο.

Πρακτικά το ΣτΕ εκτίμησε ότι δεν αρκεί το ελάχιστο εμβαδόν των 4 στρεμμάτων για να εξασφαλιστεί η οικοδομησιμότητα, αλλά απαιτείται ήδη από το 1985 και η ύπαρξη προσώπου σε κοινόχρηστο δρόμο για τη δόμηση ενός ακινήτου παρά το γεγονός ότι ο νόμος του 2003 επέτρεπε κατ΄εξαίρεση το δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας εφόσον το οικόπεδο είχε δημιουργηθεί πριν την ισχύ του και με αυτή τη λογική είχαν προχωρήσει αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις.

Η απόφαση ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ουσιαστική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης με αποτέλεσμα εδώ και περίπου τρεις μήνες χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων να βλέπουν την περιουσία τους να απαξιώνεται.

#ΕΚΤΟΣ_ΣΧΕΔΙΟΥ #ΔΟΜΗΣΗ #ΡΥΘΜΙΣΗ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα