Έρχεται μέχρι και... εκατονταπλασιασμός των προστίμων για εμπρηστές

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας συναντά τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, προκειμένου να εξεταστούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές σε εμπρηστές, είτε πρόκειται για αμέλεια είτε για πράξη από πρόθεση ή κατ΄ εξακολούθηση.

Αλλαγές στον ποινικό κώδικα - που ούτως ή άλλως είναι αυστηρός για υποθέσεις εμπρησμών - φέρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Εκείνο

που αναμένεται, κυρίως, να αλλάξει είναι η ουσιαστική εφαρμογή των ποινών, ενώ ζητούμενο είναι να οδηγούνται στη φυλακή όσοι αποδεδειγμένα προκαλούν πυρκαγιές.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο Βασίλης Κικίλιας είχε μιλήσει σχετικά με το τι θα αλλάξει με τα πρόστιμα, διευκρινίζοντας πως «οδηγός» θα είναι η αυστηροποίηση των ποινών για την κακοποίηση των ζώων:

«Τα πρόστιμα θα πολλαπλασιαστούν, και θα φτάσουν στα επίπεδα των προστίμων κακοποίησης των ζώων. Μιλάμε δεκαπλασιασμό, εικοσαπλασιασμό, εκατονταπλασιασμό αν χρειαστεί».

Το μέτρο για αυτούς τους λίγους που βασάνιζαν τα ζώα λειτούργησε... Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολλούς, έναντι εκείνων των λίγων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, την περιουσία μας την οικολογία.

#ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ #ΒΑΣΙΛΗΣ_ΚΙΚΙΛΙΑΣ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΦΛΩΡΙΔΗΣ #ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα