Έρχεται ειδικό ποινικό μητρώο για κακοποιητές ανηλίκων, θα σχετίζεται με την εργασία

Πολιτική παρέμβαση φαίνεται πως προκαλεί η συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης καθώς η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για ειδικό ποινικό μητρώο για κακοποιητές ανηλίκων.

Στη βαριά σκιά που έχει σκεπάσει το πανελλήνιο η υπόθεση στον Κολωνό, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας προανήγγειλε τη δημιουργία ενός ειδικού ποινικού μητρώου, όπου θα καταγράφονται όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα κακοποίησης ανηλίκων.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι με το μητρώο αυτό, το οποίο είναι υπό επεξεργασία, θα μπορεί ο εργοδότης ο οποίος σκοπεύει να προσλάβει κάποιον, να γνωρίζει εάν έχει διαπράξει

ένα τέτοιο αδίκημα.

Ο Γιώργος Κώτσηρας είπε ακόμη ότι θα επαφίεται στη βούληση του εργοδότη η πρόσληψή του, ωστόσο επεσήμανε ότι η πληροφορία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ιδιαίτερα όταν κάποιος πρόκειται να εργαστεί σε τομέα που σχετίζεται με παιδιά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κώτσηρας σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα για τα αδικήματα που σχετίζονται με ανηλίκους, είναι - με πρωτοβουλία της κυβέρνησης - το μέγιστο δυνατό που υπάρχει, και που προβλέπει η νομοθεσία, καθώς υπάρχει μία μόνο ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Επιπλέον, όλα τα αδικήματα σχετικά με την ανηλικότητα, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται κατά προτεραιότητα»

#ΜΗΤΡΩΟ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΑΝΗΛΙΚΟΥ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΠΑΙΔΩΝ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΩΤΣΗΡΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται,erchetai