Έρχεται αποζημίωση 600 εως και 6000 ευρώ στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας

Άμεση αποζημίωση από 600 έως 6.000 ευρώ στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει με όλους τους τρόπους τους πληγέντες.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών

ενημέρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος στατικότητας των γεφυρών και των σχολείων της περιοχής, τονίζοντας ότι μεταβαίνει κλιμάκιο στην περιοχή και πως από την επικοινωνία που είχε με τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο , με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, βρίσκεται στη πληγείσα περιοχή, προκειμένου να έχει μια πρώτη εκτίμηση για τις συνέπειες του Εγκέλαδου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης ότι ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αλλά και τους τοπικούς βουλευτές της περιοχής ώστε να ενημερωθεί για την έκταση των ζημιών. 

Επιπλεόν, ανέφερε ότι αμέσως μετά τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με όλους τους συναρμόδιους φορείς θα υπάρξει και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης με συγκεκριμένα μέτρα.

Να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στην καταγραφή των ζημιών, ζήτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα