Έπνιξε την καρκινοπαθή γυναίκα του για να μην υποφέρει, «με ικέτευε να τη βοηθήσω»

Ένας Βρετανός συνταξιούχος που κατηγορείται για τη δολοφονία της άρρωστης συζύγου του είπε σε κυπριακό δικαστήριο ότι εκείνη τον ικέτευε να τη βοηθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η Janice Hunterη οποία ήταν 74 ετών και έπασχε από καρκίνο, πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021 στο σπίτι της κοντά στην Πάφο, σύμφωνα με το sigmalive.

Οι δικηγόροι του 75χρονου συζύγου της David, συνταξιούχου ανθρακωρύχου από το Northumberland, λένε ότι ο θάνατός της ήταν υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Έχει παραδεχθεί ότι σκότωσε τη σύζυγό του

Η 74χρονη έπασχε από σπάνιο καρκίνο του αίματος, αλλά μπορεί να μην είχε λευχαιμία σε τελικό στάδιο, σύμφωνα με προηγούμενη μήνυση.

Υποβάλλοντας νέα στοιχεία - μερικές φορές με δάκρυα στα μάτια - ο σύζυγός της είπε ότι του ζήτησε επανειλημμένα βοήθεια για να δώσει τέλος στον πόνο της, αλλά ότι "απλά δεν μπορούσε να το κάνει", προσθέτοντας ότι "μετάνιωσε" για αυτό που "έπρεπε να κάνει".

Ο David Hunter είπε στο δικαστήριο ότι αγαπούσε τη σύζυγό του Janice.

Είχε κουραστεί να ζει

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο, αφού η σύζυγός του του είπε ότι είχε κουραστεί να ζει, ανέλαβε απρόθυμα δράση.

«Τις τελευταίες τέσσερις ή πέντε εβδομάδες, μου ζήτησε να βοηθήσω και εγώ είπα όχι κάθε μέρα. Μου το ζητούσε συνέχεια και πάντα έλεγα "όχι" - δεν ήθελα να το κάνω. Μετά από 57 χρόνια μαζί, απλά δεν μπορούσα να το κάνω. Την τελευταία εβδομάδα έκλαιγε συνεχώς και με παρακαλούσε να τη βοηθήσω. Δεν απαντούσα».

Συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του του είπε ότι ένιωθε «άψυχος» καθώς πηγαινοερχόταν συνεχώς μεταξύ νοσοκομείου και σπιτιού, ενώ κάποια στιγμή έπαθε "υστερία" και για να την ηρεμήσει της είπε ότι θα βοηθούσε να σταματήσει τον πόνο της, παρόλο που δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Ωστόσο, την ημέρα του θανάτου της, ο Ντέιβιντ Χάντερ είπε ότι είχε σηκωθεί για να φτιάξει καφέ και η γυναίκα του έκλαιγε.

Ερωτηθείς από τον συνήγορο υπεράσπισης τι θυμάται, είπε ότι «το μυαλό του πήρε φωτιά - δεν ήθελα ποτέ να τη σκοτώσω», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια έπνιξε τη γυναίκα του με τα χέρια του.

«Δεν ξέρω καν πώς το σκέφτηκα. Δεν ξέρω πόση ώρα κράτησα τα χέρια μου εκεί. Δεν προσπάθησε να με σταματήσει. Στην κατάθεσή μου είπα ότι αντιστεκόταν, αλλά δεν αντιστάθηκε. Κούνησε το κεφάλι της. Δεν νομίζω καν ότι άνοιξε τα μάτια της», σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται για εκείνη, απάντησε ότι αγαπάει τη γυναίκα του και πρόσθεσε: "Λυπάμαι γι' αυτό που έπρεπε να κάνω. Δεν θα τη βοηθούσα ποτέ να βάλει τέλος στη ζωή της, αν δεν με παρακαλούσε".

Ο David Hunter βρίσκεται υπό κράτηση μετά το θάνατο της συζύγου του.

Καθώς αφηγούνταν τις τελευταίες εβδομάδες της, είπε:

«Έκλαιγε. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Δεν μπορούσε να κουνηθεί. Κοιμόταν στη δερμάτινη καρέκλα κάτω και την τελευταία εβδομάδα κοιμόμασταν μαζί σε αυτές τις καρέκλες».

Απαντώντας και πάλι σε ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης, ο David Hunter επέμεινε ότι η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τον εαυτό της.

«Τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες, είπε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια της και είχε πρόβλημα με τα πόδια της. Δεν μπορούσε να σταθεί όρθια. Έτρωγε μόνο σούπα. Δεν μπορούσε να κρατήσει τίποτα. Έχασε πολύ βάρος», είπε.

«Πονούσε, ήταν δική της απόφαση»

Κατά την αντεξέταση από τον εισαγγελέα Ανδρέα Χατζηκύρου, ο David Hunter είπε ότι ήλπιζε σε ένα «μικρό θαύμα» για να βελτιωθεί η υγεία της συζύγου του και ότι θα άλλαζε γνώμη για το αν ήθελε να πεθάνει.

«Το μυαλό μου σκεφτόταν 24 ώρες το 24ωρο τη γυναίκα μου. Ξαπλωμένη στον πόνο, υποφέροντας, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τη βοηθήσω. Ήθελα να αλλάξει γνώμη. Έλεγα συνέχεια ότι δεν είναι εύκολο [να βοηθήσεις κάποιον να πεθάνει], δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν είχα καμία πρόθεση να τη σκοτώσω», είπε.

Και συνέχισε:

«Ήταν δική της απόφαση, δεν ήθελε άλλη θεραπεία. Δεν ήταν απλώς η σύζυγός μου, ήταν η καλύτερη φίλη μου. Δεν είδατε το μαρτύριο των τελευταίων έξι ετών, αυτό που πέρασε - την κατάσταση, την πίεση. Δεν θα ήθελα κανείς να περάσει τους τελευταίους έξι μήνες που περάσαμε μαζί».

Η Τζάνις και ο Ντέιβιντ Χάντερ ήταν μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ερωτηθείς από την εισαγγελία γιατί είπε σε έναν γιατρό ότι είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της συζύγου του, αλλά δεν της το είπε σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη, ο David Hunter απάντησε ότι ήταν "υπό μεγάλη πίεση" και ότι υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν μπορούσε να θυμηθεί ως αποτέλεσμα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σημείωσε επίσης ότι είχε πει στη σύζυγό του ότι αν πέθαινε εκείνος, θα έπρεπε να αυτοκτονήσει, λέγοντάς της: «Δεν θέλω να ζήσω χωρίς εσένα για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Νωρίτερα στη δίκη κατέθεσε ότι επικοινώνησε με τον αδελφό του στο Facebook για να του πει ότι σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο σπίτι τους στην Τρεμιθούσα.

Η κυπριακή αστυνομία ειδοποιήθηκε από την Ιντερπόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Δεκεμβρίου 2021. Το ζευγάρι είχε μετακομίσει από το Ashington στην Πάφο πριν από 20 χρόνια.

#καρκινοπαθής #ΠΝΙΓΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα