Επιβάτης της πτήσης - «θρίλερ» της Emirates μιλάει στο Dnews: Η «τρελή» πορεία του αεροσκάφους και το wifi που «κόπηκε»

Με ένα σύντομο μήνυμά του, ο πιλότος της πτήσης ΕΚ209 της Emirates - με προορισμό τη Νέα Υόρκη - ανακοίνωσε στους επιβάτες πως το αεροσκάφος θα πρέπει να επιστρέψει στην Αθήνα.

Τις δύσκολες ώρες που πέρασε στον «αέρα» περιέγραψε στο Dnews επιβάτης της πτήσης - «θρίλερ» της Εmirates, που επέστρεψε στην Αθήνα,

έπειτα από πληροφορίες της CIA για Τούρκο υπήκοο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Όπως σημειώνει, το τελευταίο μισάωρο της επιστροφής ήταν εφιαλτικό, τουλάχιστον για όσους είχαν αντιληφθεί πως κάτι... δεν πήγαινε καλά.

Όλα ξεκίνησαν, όταν πάνω από την Σαρδηνία, ο πιλότος της πτήσης ΕΚ209 ενημέρωσε τους επιβάτες πως το αεροσκάφος δεν μπορεί να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, ενώ για λόγους ασφαλείας θα έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση δεν έφερε ιδιαίτερη αναστάτωση σε πρώτη φάση, παρότι ήταν παράδοξο ότι το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε στην Ιταλία, αλλά αντίθετα επέστρεψε στην Ελλάδα.

Αυτό, ωστόσο, που παραξένεψε τους πιο παρατηρητικούς ήταν πως το αεροσκάφος δεν πέρασε «πάνω» από την Ιταλία, αλλά γύρω από την Ιταλία κινούμενο μόνο πάνω από θάλασσα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες μέσα από το αεροσκάφος, που εξασφάλισε το Dnews και παρουσιάζει την «τρελή» πορεία του.

Στις επίμονες ερωτήσεις άλλου επιβάτη της πτήσης, μέλος του πληρώματος αποκάλυψε πως το αεροσκάφος επιστρέφει στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας, έπειτα από πληροφορίες για δυνητικά επικίνδυνο άτομο που μπορεί να ανέβηκε στην πτήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι και έκανε στάση στην Αθήνα, από όπου επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

Οι πληροφορίες της CIA αφορούσαν επιβάτη που είχε ανέβει στο αεροσκάφος στα Εμιράτα και όχι στην ελληνική πρωτεύουσα - με αποτέλεσμα να ελεγχθούν σε πρώτη φάση οι επιβάτες που βρίσκονταν στην πτήση πριν αυτό φτάσει στην Αθήνα.

Οι ανησυχητικές ενδείξεις πριν το αεροσκάφος πατήσει... Αθήνα

Όπως ήταν φυσικό, τα σενάρια για το τι συνέβαινε πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος «έδιναν και έπαιρναν» μεταξύ των επιβατών.

Μεταξύ αυτών των σεναρίων ήταν και μία «ιστορία» για οικογένεια - μεταξύ των επιβατών - που είχε λάβει άσυλο στις ΗΠΑ, αλλά αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τα έγγραφά τους στην ΕΕ.

Δεν έλειπαν, ωστόσο, οι ενδείξεις πως υπήρχε μια «ιδιαίτερη» ανησυχία μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Όπως μας μετέφερε η ίδια επιβάτης, οι τουαλέτες ήταν κλειδωμένες και για να τις επισκεφθεί κανείς έπρεπε να τον συνοδεύσει και να ξεκλειδώσει αεροσυνοδός.

Παράλληλα, μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας - και ενώ πλέον είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό το «θρίλερ» με τις πληροφορίες της CIA - «κόπηκε» η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω WiFi που προσφέρεται στους επιβάτες έναντι αντιτίμου.

Όταν, ωστόσο, οι πιο επίμονοι επιχείρησαν να μάθουν τα νέα μέσω 4G, «πάγωσαν».

Το τελευταίο μισάωρο πριν την προσγείωση ήταν πολύ δύσκολο για όσους διάβασαν για τις πληροφορίες περί σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης, παρότι πολλοί παρέμεναν ακόμη «στο σκοτάδι».

#EMIRATES #ΠΤΗΣΗ #ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ_ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ #ΜΑΡΤΥΡΙΑ #ΕΠΙΒΑΤΗΣ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ_ΕΠΙΘΕΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα