Επιτυχείς οι λύσεις Θεοδωρικάκου τις ημέρες της κρίσης

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αγαπητούς υπουργούς της κυβέρνησης και οι λόγοι είναι πολλοί.

Σε κρίσιμες στιγμές από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές βρίσκεται κοντά στις ανάγκες του λαού, αφουγκράζεται τα προβλήματά του και προσπαθεί να δώσει λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς και οι λόγοι είναι πολλοί και

τα παραδείγματα πολλά.

Συγκεκριμένα:

Όταν ξέσπασε η πανδημία, το πρώτο που έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη στήριξης των κοινωνικών δομών, ήταν να δώσει εντολή, ως υπουργός Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι των δομών που είχαν κλείσει (ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί) να μετακινηθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που σήκωσε μεγάλο βάρος της στήριξης ατόμων που είχαν ανάγκη ή ήταν αποκλεισμένοι λόγω της καραντίνας. Περισσότεροι από 1.200 υπάλληλοι στήριξαν τους περίπου 3.000 εργαζόμενους στο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα, βλέποντας ότι υπάρχει ένα πρακτικό πρόβλημα για τα καταστήματα εστίασης, καθώς θα λειτουργούν μόνο με «τραπεζάκια έξω», παίρνει απόφαση, συνεργαζόμενος με την ΚΕΔΕ, να αυξηθεί ο χώρος που μπορούν να παραχωρήσουν οι Δήμοι για τα εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα, χωρίς να πληρώσουν επί πλέον δημοτικά τέλη, ενώ στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό να μειωθούν τα υπάρχοντα δημοτικά τέλη μέχρι και σε ποσοστό 50%.

Ο στόχος του δεν περιορίζεται στο να βγάλει ακόμα μια μέρα στον υπουργικό θώκο αλλά και να κρατήσουν τις δουλειές τους όσοι το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα