Επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα αλλά και Μητσοτάκη

«Η φτώχια, η λιτότητα, η αναξιοκρατία, οι παρεμβάσεις στους θεσμούς και οι φιλεύσπλαχνοι υπουργοί δεν μας αξίζουν», υποστήριξε στο κλείσιμο της ομιλίας της βουλή η Φώφη Γεννηματά, κορυφώνοντας την επίθεσή της προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

του Τάσου Αδρασκέλα

Η πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ χαρακτήρισε

τον πρωθυπουργό «αριστερό στα πίτουρα και δεξιό στο αλεύρι» κατηγορώντας ότι κρύβει από τον ελληνικό λαό τις σκληρές δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου. Επισήμανε δε, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, πως «έχει τελειώσει η εποχή που μπορούσατε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό».

Αναφέρθηκε εκτενώς στα πρωτογενή πλεονάσματα, έκανε λόγο για χρήματα του ελληνικού λαού που θα φεύγουν στο εξωτερικό, στη συνέχεια στάθηκε στη γαλλική πρόταση, η οποία, κατά την ίδια, δεν πέρασε. Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες που κατά την κυβέρνηση καλύπτονται σε βάθος χρόνου με τη συμφωνία, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. διαφώνησε τονίζοντας πως το «βάθος χρόνου» για το οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση είναι μόλις 22 μήνες.

Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το πρωί της Πέμπτη για την κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις, απαιτώντας από τον πρωθυπουργό ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Η κ. Γεννηματά ζήτησε δεσμεύσεις ακόμη για την επαναφορά των συντάξεων χηρείας, τον καθορισμό των μισθών μέσω των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για την ακύρωση της νέας αύξησης στην φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών.

Από τα βέλη της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ δεν ξέφυγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι άφησε τον πρωθυπουργό να κάνει όλες τις συντηρητικές επιλογές αντί γι’ αυτόν.

Το στίγμα της βέβαια το έδωσε ξεκάθαρα όταν σε άλλο σημείο της ομιλίας ανέφερε πως «είμαστε απέναντι και στους δύο» και πως « η επιλογή τους είναι η πόλωση και ο διχασμός».

Τέλος, επανέλαβε το αίτημά της για εκλογές και δήλωσε πως το ΚΙΝ.ΑΛ. επιδιώκει την πολιτική αλλαγή, διεκδικώντας την αύξηση των ποσοστών του προκειμένου να επιβάλει εθνική συνεννόηση, πολιτική σταθερότητα και προοδευτική διακυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα