Επίταξη περίπου 80 γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του μέτρου

Στην επίταξη περίπου 80 ιδιωτών γιατρών έχει ήδη προχωρήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη

Σύμφωνα με το news4health.gr, από τις 8 το πρωί της Παρασκευής στέλνονται ειδοποιήσεις σε ιδιώτες γιατρούς για την επίταξή τους προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ.

Με δεδομένο ότι υπήρξε εθελοντική προσφορά από αρκετούς ιδιωτες γιατρούς, ο υπουργός επισήμανε

πως προς το παρόν έχει χρειαστεί η επίταξη των υπηρεσιών περίπου 80 ιδιωτών γιατρών.

Οι γιατροί που προσφέρθηκαν εθελοντικά να προσφέρουν τις υπηρσίες τους, αξιοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο, ο Θάνος Πλεύρης δεν απέκλεισε να επεκταθεί η επίταξη ιατρικών υπηρεσιών:

«Και προφανέστατα οποτεδήποτε χρειαστεί θα επεκταθεί αυτό το μέτρο εάν κριθεί απαραίτητο», πρόσεθεσε χαρακτηριστικά.

«Το ΕΣΥ αντέχει»

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι το ΕΣΥ «αντέχει, είναι σταθερό, πιέζεται αλλά παρέχει τις υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες» διότι έχει ενισχυθεί με άνω των 12.000 λοιπό επικουρικό προσωπικό, 2.000 μόνιμους γιατρούς και 2.000 επικουρικούς γιατρούς.

Παράλληλα, έχουν εξασφαλιστεί κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα: Είναι χαρακτηριστικό πως στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη ένταση - όπως η Β. Ελλάδα και η Θεσσαλία - αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνω των 700 κλινών ΜΕΘ, κλινών απλών από τον ιδιωτικό τομέα με το σύνολο του προσωπικού τους, όπου εξυπηρετούνται κατά βάση στο 70% περίπου COVID περιστατικά.

«Αντίστοιχα, υπάρχει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα και στην Αττική όταν χρειαστούμε να έχουμε αντίστοιχες κλίνες» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Πόσοι υγειονομικοί είναι σε αναστολή εργασίας

Υπενθυμίζεται πως λίγοι περισσότεροι από 6.000 υγειονομικούς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα κόσμου που δεν πάει να εμβολιαστεί», ανέφερε ο υπουργός.

Από αυτούς τους 6.000 άνω του 50% αφορά λοιπό υγειονομικό προσωπικό ή διοικητικές θέσεις, ενώ πιο συγκεκριμένα αφορά περίπου 2.000 νοσηλευτές και περίπου 500 ιατρούς.

Οι συγκεκριμένες θέσεις, υποστήριξε ο υπουργός, έχουν καλυφθεί από το λοιπό επικουρικό προσωπικό 12.000 ατόμων και στο συγκεκριμένο αριθμό συμπεριλαμβάνονται και άτομα που προσλήφθηκαν.

«Όσες θέσεις επικουρικών μας ζητάνε τα νοσοκομεία για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων ή άλλων θέσεων γίνονται δεκτές. Το πρόβλημα αφορά τους νοσηλευτές γιατί δεν υπάρχουν και σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως των αναισθησιολόγων» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα