Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πληρώνει 200 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους

Λήγει σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τουλάχιστον 20.000 δικαιούχους, οι οποίοι εξαιτίας σφαλμάτων ή παραλειψεων δεν ολοκλήρωσαν την αίτηση τους.

Το τέλος της προθεσμίας υποβολής οριστικών αιτήσεων, θα σημάνει και την έναρξη του τελευταίου γύρου πληρωμών προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι είχαν δηλώσει έως την 19η Απριλίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική

εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αλλά εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν την αίτηση ενδιαφέροντος. Εφόσον, οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι οριστικοποίησαν έως και χθες την αίτηση τους, τότε τις επόμενες ημέρες θα δουν τα λεφτά κατατεθημένα στους λογαριασμούς τους.

Αυτός ο έβδομος γύρος πληρωμών θα αγγίξει ποσό περί τα 200 εκατ ευρώ. Έτσι στο σύνολο ο έβδομος (και πιθανά τελευταίος) κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα έχει δώσει επιδοτήσεις ύψους 1 δισ ευρώ και οι ωφελούμενοι θα είναι περίπου 300.000.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Την ίδια ώρα σαφάρι ελέγχων έχουν εξαπολύσει οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίσουν περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι επιχείρησαν να ξεγελάσουν το σύστημα και να επωφεληθούν των κονδυλίων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σε περίπτωση πιθανής καταστρατήγησης των διατάξεων ή υποβολής δηλώσεων με ψευδή ή ανακριβή η ΑΑΔΕ μπορεί:

να μην εγκρίνει προσωρινά την αίτηση για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και να ενημερώσει εγγράφως τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών με τα κρίσιμα για κάθε περίπτωση στοιχεία να μην συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα τα οποία πιθανώς καταστρατηγούν τις διατάξεις στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις δικαιούχων, ενημερώνοντας σχετικά όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να κοινοποιεί τα ευρήματα στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την εξακρίβωση πιθανής απόπειρας τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες συμμόρφωσης ή ελέγχου, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των δικαιούχων έγινε με βάση τον τζίρο που εμφανίζουν οι επιχειρήσεις με τους παρακάτω όρους:

α) σε περίπτωση που το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 είναι θετικό και επιπλέον ο κύκλος εργασιών του μηνός Μαρτίου 2020 είναι μεγαλύτερος ή ίσος του κύκλου εργασιών Φεβρουαρίου 2020, ως κύκλος εργασιών αναφοράς της επιχείρησης λαμβάνεται το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020,

β) άλλως σε περίπτωση που το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020 είναι θετικό, ως κύκλος εργασιών αναφοράς της επιχείρησης λαμβάνεται το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, πολλαπλασιαζόμενο με τρία δεύτερα (3/2),

γ) άλλως σε περίπτωση που το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020 δεν είναι θετικό και η επιχείρηση έχει θετικό κύκλο εργασιών τον μήνα Οκτώβριο του 2020, ως κύκλος εργασιών αναφοράς λαμβάνεται ο κύκλος εργασιών του μηνός Οκτωβρίου 2020 πολλαπλασιαζόμενος επί τρία

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΑΑΔΕΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα