Επιστολή επιβαίνοντα του Τιτανικού αποκαλύπτει ένα «κρυφό» μυστικό

Επιστολή επιζώντος αποκαλύπτει πώς το καταδικασμένο πλοίο απέφυγε οριακά μια παρ' ολίγον σύγκρουση με μικρότερο πλοίο καθώς έφευγε από το Σαουθάμπτον.

Μια επιστολή επιζώντα του Τιτανικού που περιγράφει τη στιγμή μιας παρ' ολίγον σύγκρουσης κατά τον απόπλου, που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του πλοίου, τείνει να πουληθεί για 20.000 λίρες.

Ο Στάνλει Μέι, σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν μάρτυρας του παρ' ολίγον ατυχήματος που είχε ο Τιτανικός με ένα μικρότερο επιβατικό

πλοίο καθώς έφευγε από την προκυμαία του Σαουθάμπτον.

Τα δύο πλοία έφτασαν λίγα μέτρα πριν συγκρουστούν, πριν ρυμουλκά απομακρύνουν τον Τιτανικό.

Αν είχαν συγκρουστεί, τότε ο απόπλους του Τιτανικού θα είχε καθυστερήσει και δεν θα είχε προσκρούσει ποτέ στο παγόβουνο που προκάλεσε τη βύθισή του με την απώλεια 1.635 ζωών τέσσερις ημέρες αργότερα.

Ο Μέι πέρασε 24 ώρες στον Τιτανικό, από την αναχώρησή του από το Σαουθάμπτον μέχρι τον τελευταίο του σταθμό στο Cobh της Ιρλανδίας.

Ο ίδιος και η οικογένειά του κατέβηκαν για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου του στο πλοίο έγραψε ένα γράμμα περιγράφοντας το σύντομο αλλά περιπετειώδες ταξίδι.

{https://twitter.com/ShootersykEku/status/1648673179546669057}

Εξήγησε ότι ο Τιτανικός άργησε να φτάσει στο Χερβούργο της Γαλλίας, λόγω ενός ατυχήματος λίγο μετά που έπλευσε.

Ο Μέι, ο οποίος ήταν επιβάτης της πρώτης θέσης, συνέχισε να περιγράφει το πολυτελές πλοίο ως «παλάτι».

Η δισέλιδη επιστολή είναι προς πώληση στην δημοπρασία Henry Aldridge & Son Auctioneers του Devizes, Wilts, και πρόκειται να πωληθεί το Σάββατο.

«Αν είχε υπάρξει σύγκρουση, θα καθυστερούσε την αναχώρηση του Τιτανικού κατά μερικές ώρες ή και περισσότερο. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να είχαν σωθεί όλοι οι επιβάτες».

«Αν είχε συμβεί αυτό, τότε το παγόβουνο στο οποίο προσέκρουσε ο Τιτανικός θα είχε απομακρυνθεί από την πορεία του μέχρι να φτάσει σε εκείνη την περιοχή του βόρειου Ατλαντικού».

Ο Μέι και η οικογένειά του επιβιβάστηκαν στον Τιτανικό στις 11 Απριλίου 1912. Το «αβύθιστο» πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο το βράδυ της 14ης Απριλίου και βυθίστηκε στις 2.20 π.μ. της 15ης Απριλίου.

#ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ #ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα