Επισπεύδει ο Ερντογάν τις κάλπες στην Τουρκία: Οι ημερομηνίες που «έπεσαν» στο τραπέζι

«Γνωρίζετε όλοι την σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να μετακινηθεί ελαφρώς πιο μπροστά λαμβάνοντας υπ΄όψη τις συγκυρίες», δήλωσε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η ημερομηνία των εκλογών έφτασε,

ακόμα δεν ξέρουμε όμως με ποιον θα αναμετρηθούμε στην κάλπη, σημειώσε μεταξύ άλλων.

Η εν λόγω δήλωση φαίνεται να επιβεβαιώνει τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα, μετά και τη συνάντηση - λίγο πριν την αλλαγή του έτους - μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής έκδοσης της DW, στη συνάντηση αυτή αναφέρθηκε ως πιθανή ημερομηνία των εκλογών η 30η Απριλίου.

Όπως σημειώνεται, το προσωπικό και των δύο κομμάτων θα εργαστεί για αυτή την ημερομηνία, ενώ εάν οι εκλογές περάσουν σε δεύτερο γύρο (σ.σ. η εκλογή προέδρου, για την οποία απαιτείται 50%+ ) αυτός θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με στελέχη του AKP που μίλησαν στη DW Turkce, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι «πολύ πιθανός». Ως εκ τούτου, μεταξύ των δύο εκλογών δίνεται ένα διάστημα δύο εβδομάδων.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ #ΚΑΛΠΕΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα