Επίδομα ενοικίου: Στον «πάγο» οι περισσότερες αιτήσεις - 40.000 έχουν υποβληθεί ως τώρα

Επίδομα ενοικίου 2019: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr μέχρι τώρα εχουν γίνει 40.699 αιτήσεις.

Επίδομα ενοικίου 2019: Οι αιτήσεις έχουν πάρει «φωτιά», καθώς υπολογίζεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες dikaiologitika.gr ότι μέχρι τώρα εχουν γίνει 40.699 αιτήσεις εκ των οποίων 10.923 εγκεκριμένες, 23.854 σε εκκρεμότητα, 2.218 αιτήσεις έχουν απορριφθεί και 3.704 ακυρωμενες.

Να θυμίσουμε ότι στα κέντρα κοινότητας και τους δήμους θα πρέπει να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι

για την επιδότηση στέγασης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αίτηση στο epidomastegasis.gr.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ για διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους και τις προυποθέσεις χορήγησης για το επίδομα ενοικίου στεγασης 2019 όπως επίσης και για κάθε βοήθεια που μπορεί να χρειαστούν στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, θα πρέπει να απεθύνονται στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους. Πληροφορίες θα βρείτε επίσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο epidomastegasis.gr είτε από τους αιτούντες απευθείας είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων στους οποίους διαμένουν οι αιτούντες. Τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους ή τα Κέντρα Κοινότητας.

Η αίτηση υποβάλλεται από το πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει συναφθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας. Σε περίπτωση νοικοκυριού που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο ή τον σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού.

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης το Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. Όλα τα δεδομένα που αφορούν σε προσωπικά στοιχεία, στη σύνθεση του νοικοκυριού, σε φορολογικά και οικονομικά στοιχεία προκύπτουν από διασυνδέσεις ή διασταυρώσεις με τις βάσεις δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε. της Η.Δ.ΙΚ.Α., του Ε.Φ.Κ.Α., του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας, Εργασίας. Σε περίπτωση που προκύπτει αναντιστοιχία στοιχείων, η αίτηση παραμένει σε εκκρεμότητα και ο αιτών προσκομίζει στον Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωση της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα ενοικίου 2019: Που να απευθυνθούν όσοι έχουν πρόβλημα με την αίτηση στο epidomastegasis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα