Επιχείρηση «Υάκινθος»: Πότε θα χτυπούσαν το εβραϊκό εστιατόριο οι Πακιστανοί, είχαν πρόσβαση σε όπλα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον τρία εμβάσματα με λεφτά, τα δύο προς το Ιράν και ένα προς την Ελλάδα.

Με αντάλλαγμα χρήματα φέρεται να δελέαζε ο «εγκέφαλος» τους δυο Πακιστανούς που βρίσκονται στα χέρια της Αντιτρομοκρατίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες είχαν επικοινωνία με τους αρχηγούς τους, καθώς και με τον 30χρονο στο Ιράν.

Μάλιστα,

σύμφωνα με τους διαλόγους που έχουν διαρρεύσει, οι Πακιστανοί ισχυρίζονταν πως «ξέρουμε έναν δικό μας στην Ελλάδα, ο οποίος είναι σε νησί, και μπορούμε να βρούμε δύο με τρία όπλα».

Αυτή η επικοινωνία, μάλιστα, φαίνεται να γινόταν όταν οι τρομοκράτες σχεδίαζαν πώς θα κάνουν την επίθεση στο εστιατόριο στου Ψυρρή.

Εφόσον τα κατάφερναν, οι Πακιστανοί θα λάμβαναν χρήματα ενώ φαίνεται πως ο αρχηγός τους, τους είχε δώσει την υπόσχεση ότι θα τους στήσει ολόκληρη επιχείρηση στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως η επίθεση - σύμφωνα το σχέδιο - θα πραγματοποιείτο μεταξύ 5 και 13 Απριλίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του εβραϊκού Πάσχα. Στόχος θα ήταν επιφανή μέλη της εβραϊκής κοινότητας που θα βρίσκονταν στον χώρο.

Τα τρία εμβάσματα βάζουν νέα πρόσωπα στο «κάδρο»

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Οpen, υπάρχουν τρία εμβάσματα με λεφτά, στα οποία φαίνονται οι μεταφορές χρημάτων - δύο προς το Ιράν και μία προς την Ελλάδα - που οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, προσπαθούν να βρουν πώς τους τα έστειλε ο 30χρονος τα χρήματα, καθώς είναι πιθανό να προκύψουν έτσι και νέα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν για πρώτη φορά στην ανακρίτρια αύριο την Παρασκευή.

Πώς στρατολογούσαν νέα μέλη

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι δύο συλληφθέντες είχαν και σχέδια επέκτασης του τρομοκρατικού τους δικτύου - τόσο σε επίπεδο στρατολόγησης νέων μελών όσο και σε εκείνος της χαρτογράφησης νέων στόχων.

Ειδικότερα, στα κινητά και τις κάρτες μνήμης που εντοπίστηκαν βρέθηκαν φωτογραφίες συγκεκριμένων προσώπων, ενώ και στις καταγεγραμμένες συνομιλίες με τον αρχηγό τους υπήρχαν αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής.

Οι δύο τους είχαν πλησιάσει περίπου 15 με 20 άτομα, τους εξηγούσαν τι ήθελαν να κάνουν και τους μιλούσαν για τις «βαριές πλάτες» που έχουν να τους στηρίξουν, ενώ τους έταζαν και μεγάλα χρηματικά ποσά.

#ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΥΠ #ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ #ΕΒΡΑΙΟΙ #ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ #ΟΠΛΑ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ_ΧΤΥΠΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιχείρηση Υάκινθος, Πότε, Πακιστανοί,epicheirisi yakinthos, pote, pakistanoi