Βρέθηκε η τραυματισμένη ορειβάτισσα στον Oλυμπο - Δεν μπορεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο

Δεν ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής η επιχείρηση μεταφοράς σε νοσοκομείο της 35χρονης γυναίκας η οποία, το πρωί, τραυματίστηκε βαριά μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας. Το ελικόπτερο super

puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης τελείωσαν τα καύσιμα.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρεται με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» και αναμένεται αύριο το πρωί να επιστρέψει το super puma προκειμένου να διακομιστεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βρήκαν την 35χρονη ορειβάτισσα από την ΠΓΔΜ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στη θέση «Στεφάνι» στον Όλυμπο, καθώς έπεσε σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και Λιτόχωρου, άνδρες από τη 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδες εθελοντών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαζί με την τραυματία βρίσκονταν δύο άνδρες αναρριχτές, οι οποίοι τη βοηθούσαν.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 10:53 το πρωί, μέσω ασυρμάτου, από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης».

Οι πληροφορίες από το καταφύγιο αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα ορειβάτη περίπου 35 ετών, η οποία τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο «λούκι» Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων. Η κατάστασή της είναι σοβαρή, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα