Επιχείρηση ανατροπής του Τραμπ: Αξιωματούχος κάνει λόγω για σενάρια απομάκρυνσης του από μέλη της κυβέρνησης

Μέλη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ εξέτασαν το ενδεχόμενο να τον απομακρύνουν από την προεδρία τους πρώτους μήνες της θητείας του, αναφέρει ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους «New York Times».

Το άρθρο είναι ανώνυμο, που είναι ιδιαίτερα σπάνια πρακτική από την πλευρά της εφημερίδας.

Ο αξιωματούχος αναφέρει πως υπήρξαν «από νωρίς ψίθυροι» για ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στο Κογκρέσο να απομακρύνει τον πρόεδρο

λόγω αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων του. Οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν τελικά να μην δράσουν λόγο φόβων ότι θα προκαλούσαν «συνταγματική κρίση».

Η πηγή δίνει την εικόνα πως πολλά στελέχη του Λευκού Οίκου εργάζονται επισταμένα προκειμένου να παρακωλύσουν μέρος της ατζέντας του και να εμποδίσουν τις «χειρότερες προδιαθέσεις» του, καθώς είναι πεπεισμένοι για τον «αμοραλισμό» του κ. Τραμπ.

Πολλά μέλη του Λευκού Οίκου εργάζονται ώστε να «μονώσουν» τις δραστηριότητές τους από τα «καπρίτσια» του προέδρου. «Συναντήσεις μαζί του βγαίνουν εκτός θέματος και εκτροχιάζονται, μονολογεί οργισμένος και επαναλαμβάνεται, και οι παρορμήσεις του καταλήγουν σε μισοψημένες, κακοσχεδιασμένες και περιστασιακά ριψοκίνδυνες αποφάσεις που πρέπει να συγκρατηθούν».

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν ενήλικες στο δωμάτιο […] Και προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό ακόμα κι όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το πράττει».

Ο αξιωματούχος υπογραμμίζει πως τα κυβερνητικά στελέχη που αντιστέκονται στον κ. Τραμπ δεν είναι μέλη της «αριστερής» αντιπολίτευσης, ούτε ανήκουν στο «βαθύ κράτος» που συχνά επικαλείται ως εχθρό ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

Αντίθετα, στόχος των ανταρτών είναι η διατήρηση των δημοκρατικών θεσμών των ΗΠΑ και η παρεμπόδιση των άστοχων «παρορμήσεων» του κ. Τραμπ.

Λίγη ώρα μετά την δημοσίευση του άρθρου, ο κ. Τραμπ απάντησε γράφοντας στο Twitter: «Προδοσία;» ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους NYT να παραδώσουν την πηγή τους, «αν υπάρχει», στις Αρχές.

«Προσπαθώ να καθαρίσω τον βάλτο και ο βάλτος προσπαθεί να πολεμήσει. Μην ανησυχείτε, θα κερδίσουμε», προσέθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα