Επέτειος Πολυτεχνείου: Στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι πρώτοι διαδηλωτές, βόμβες μολότοφ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατείας Κλαυθμώνος την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο.

Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε πριν λίγη ώρα το πρώτο μπλοκ της πορείας για το Πολυτεχνείο, στην κεφαλή της οποίας, όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία.

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και φοιτητών της ΠΑΣΠ που έφτασαν στην αμερικάνικη

πρεσβεία, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στην Κλαυθμώνος, όταν άγνωστοι έριξαν μολότοφ στην κάτω πλευρά της πλατείας.

Δυναμικό παρών από το ΚΚΕ

Επίκαιρα και διαχρονικά χαρακτηρισε τα μηνύματα της ιστορικής αυτής μέρας ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημητρής Κουτσουμπάς, ο οποίος συμμετέχει στην αποψινή συγκέντρωση.

«Οι εκδηλώσεις και οι πορειες 49 χρόνια μετά δείχνουν ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του πλυτεχνειου εξακολουθουν να είναι επίκαιρα έως σήμερα».

Στην πορεία ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25

Nωρίτερα έκλεισε σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, ενόψει της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, ανήμερα της 49ης επετείου της φοιτητικής εξέγερσης του ΄73.

Υπενθυμίζεται ότι κατέβασαν ρολά από τις 15:000 ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» και από τις 16:30 οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστή είναι ο οδός Πατησίων από το ύψος της Πανεπιστημίου έως και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πλήθος κόσμου τίμησε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη, στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία θα γίνει η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγηθεί το προσκλητήριο των νεκρών.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, κορυφώνονται με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

{https://youtu.be/eZ2h3WScPv0}

Δεκαεπτά προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Σε 17 προσαγωγές προχώρησαν νωρίτερα ομάδες της Ασφάλειας που πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας.

Οι 17 προσαγωγές έγιναν κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Με την αιματοβαμμένη σημαία του πολυτεχνείου στην κεφαλή ξεκινά η πορεία

#ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ #ΠΥΛΕΣ #ΠΟΡΕΙΑ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα