Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ελβετία, πτώση θερμοκρασίας 30 βαθμούς

Κι όμως τέσσερις μέρες μετά τον καύσωνα στην Ελβετία ήρθαν τα πρώτα χιόνια, ενώ η θερμοκρασία έπεσε 30 βαθμούς!

Τέσσερις ημέρες μετά τις «καυτές» θερμοκρασίες, η αλπική πόλη Ζέρματ της Ελβετίας είδε τη θερμοκρασία να πέφτει ραγδαία.

Το Ζέρματ της Ελβετίας, μια μικρή πόλη-θέρετρο των Άλπεων, σημείωσε νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για τον Αύγουστο, καθώς από 31,2 °C έπεσε 0,5 °C.

Ακόμα και για τις ελβετικές Άλπεις, η χιονόπτωση ήρθε εντυπωσιακά νωρίς σε μια σειρά από παράξενα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Audi FIS Ski World Cup Matterhorn Cervino Speed Opening (@matterhorncervinospeedopening)

Μια ασυνήθιστη Αυγουστιάτικη χιονόπτωση ήρθε πολύ πριν από την έναρξη της σεζόν», έγραψε ο Nahel Belgherz, ερευνητής από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Συγχρότρου Φωτός (ESRF), στο X, (πρώην Twitter).

Η χιονόπτωση έρχεται μετά από πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα μπορούσε να προκαλέσει επιταχυνόμενη διάβρωση και λιώσιμο των πάγων στην περιοχή των Άλπεων, ανέφερε το Associated Press.

Οι παγετώνες στις Άλπεις, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ζέρματ, λιώνουν με ρυθμό ρεκόρ.

Ο απρόβλεπτος καιρός και οι άγριες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας έχουν αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής ως αποτέλεσμα της ρύπανσης.

{https://twitter.com/WxNB_/status/1696234784530296901?}

#ΕΛΒΕΤΙΑ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΧΙΟΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Έπεσαν, Ελβετία,epesan, elvetia