Επεισόδια στα Προσφυγικά: Ερωτηματικά για βίντεο με άτομα στα γόνατα και δεμένα πισθάγκωνα

Στην προσαγωγή δεκάδων ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ σε ειδική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ έξι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην διάρκεια αυτής, άνδρες της ΕΛΑΣ δέχτηκαν «βροχή» από πέτρες και άλλα αντικείμενα καθώς προσπαθούσαν να

μπουν μέσα στις παλιές προσφυγικές κατοικίες και να απομακρύνουν άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό αλλά και στην ταράτσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων.

Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μάλιστα η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από την επιχείρηση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ερωτήματα προκύπτουν από βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει προσαχθέντες πεσμένους στα γόνατα και δεμένους πισθάγκωνα.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ένας αστυνομικός πλησιάζει το άτομο που τραβούσε το βίντεο και λέει «όχι από 'δω, πίσω πίσω κυρία», ενώ φαίνεται και το χέρι του ενός να κατεβάζει το κινητό.

Το βίντεο της ντροπής: #προσφυγικά η συμμορία της ΕΛ.ΑΣ κρατάει αιχμάλωτο κόσμο γονατιστό και εμφανώς δεμένο πισθάγκωνα #antireport #αθηνα #greece pic.twitter.com/0n2hJd3Iwi

— μπερναμπέο (@bernabeo2022) November 22, 2022

Προσαγωγή δημοσιογράφου

Στην επιχείρηση στα Προσφυγικά, μεταξύ δεκάδων άλλων, προσήχθη και ο Νίκος Πηλός, βραβευμένος φωτορεπόρτερ & μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών.

❗Η #ΕΛΑΣ έκανε προσαγωγή σε βάρος του Νίκου Πηλού, βραβευμένου φωτορεπόρτερ & μέλους της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών @FPAGreece, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα #Προσφυγικά.

Ο φωτορεπόρτερ ήταν στον χώρο για ρεπορτάζ & προσήχθη παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του. #PressFreedom pic.twitter.com/spyaD1yh8M

— Reporters United (@reporters_gr) November 22, 2022

#ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ #ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ #ΕΛΑΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα