Επεισόδια και μολότοφ έξω από την αμερικανική πρεσβεία (pics & vid)

 Επεισόδια και μόλοτοφ έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατά την διάρκεια  της πορείας για την δολοφονία του George Floyd. 

 Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς. Πεδίο μάχης η περιοχή γύρω από την πρεσβεία στο κέντρο για την πορεία για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ. Εκείνοι απάντησαν κάνοντας

χρήση χημικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Επεισόδια στην αμερικανική πρεσβεία

Πετροπόλεμος και χημικά

Αρχικά πέταξαν κάποια μπουκάλια και στη συνέχεια υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει και τις μολότοφ να πέφτουν «βροχή». Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησαν να βάλουν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εκτόξευσαν συνεχώς αντικείμενα.

Οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν προσωρινά. Παράλληλα έκλεισαν και δρόμοι γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Πρόκειται για πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Προσαγωγές από την Αστυνομία

Σε δώδεκα ανήλθαν οι προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Πορεία και στην Πάτρα για την δολοφονία Φλόιντ

Οι Οργανώσεις Πάτρας της ΝΑΡ  πραγματοποιούν στην Πλατεία Γεωργίου,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα