Επεισόδια και χημικά στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (pics+vid)

Πορεία πραγματοποίησαν οι μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τις «μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία σε όλη την χώρα». Επεισόδια παρατηρήθηκαν τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.

Ενταση επικράτησε περίπου από τις δύο το μεσημέρι

στο κέντρο της Αθήνας στη μαθητική πορεία. Νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, ενώ οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου- λάμψης.

Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην μαθητική πορεία, μόλις ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση και αφού αποχώρησε ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών, κινήθηκαν με πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην οδό Μακεδονικής Αμύνης, εντόπισαν ομάδα αντιεξουσιαστών και άρχισαν να πετούν πέτρες.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους και να αποτρέψουν την συμπλοκή με τους αντιεξουσιαστές.

Από τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε Ι.Χ.

Νεαροί κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη μαθητική πορεία για τη Μακεδονία, κινήθηκαν προς την οδό Εγνατία.

Ενώ και στην Κρήτη σημειώθηκαν επεισόδια με κουκουλοφόρους.

Εκεί άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη 111.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν άμεσα και με τη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απώθησαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κινήθηκαν προς τις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού και Παλαιολόγου.

Ομάδα νεαρών κατέβασε το πανό μαθητών του Καπετανάκειου στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «έξω ο φασισμός από τα σχολεία».

Η ομάδα των νεαρών , με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατέβασαν το πανό που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του σχολείου και το έσκισαν.

Σύμφωνα μάλιστα με το μέλος της ΕΛΜΕ, Αρετή Σπαχή, φώναζαν συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή»

Η κ. Σπαχή μόλις ενημερώθηκε για την συγκέντρωση των ατόμων έξω από το σχολείο έτρεξε προκειμένου να απομακρύνει τα παιδιά του Καπετανάκειου και να μην υπάρξει ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των μαθητών.

Όπως καταγγέλλει η κ.Σπαχή στο cretapost είδε άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία κρατούσαν πέτρες στα χέρια χωρίς ωστόσο να τις πετάξουν.

«Ευτυχώς στα παιδιά μας διδάσκουμε ιστορία, δημοκρατία, και απαντάμε συλλογικά. Έτσι οι δικοί μας μαθητές δεν προκάλεσαν και δεν απάντησαν στα συνθήματα των συγκεντρωμένων».

Οι 30 και πλέον συγκεντρωμένοι αποχώρησαν μόνο όταν έφτασαν άνδρες της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα