Επεισόδια, χημικά και ένταση στο Έβρο - Σε επιφυλακή στρατός και αστυνομία

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς έχουν σημειωθεί επεισόδια για τέταρτη ημέρα, ενώ η κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας είναι έντονη.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο, οι δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας αγρυπνούν για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας, κάνοντας νυχτερινές περιπολίες για να μην υπάρξει παράνομη είσοδος μεταναστών στα εδάφη της χώρας.

Επιπλεόν, στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε την κατάσταση που

επικρατεί μετά την ρίψη δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά, το πρωί της Δευτέρας, ενώ υπήρξαν και επεισόδια στα σύνορα.

Επεισόδια στις Καστανιές το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο σημείο συνοριακής διέλευσης στις Καστανιές του Έβρου. Λίγο πριν τις 10.00 τη Δευτέρα 2 Μαρτίου σημειώθηκαν νέα επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις.

Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου και συνελήφθησαν 68 άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΕΒΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΣΥΝΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα