Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν οι εργαζόμενοι στη Χημική Βιομηχανία

Επιστολή για την ένταξη των εργαζομένων της Χημικής Βιομηχανίας στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ) απέστειλε η ΟΕΧΒΕ προς τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνο Τσακλόγλου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία όλοι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή των χημικών βιομηχανιών ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, εκτός των απασχολούμενων στην αποθήκευση πρώτων υλών και διαλυτών.

Άλλωστε, μόνο οι προσδιορισμοί και το περιεχόμενο των άκρως επικίνδυνων και ανθυγιεινών αυτών υλικών, αναδεικνύουν την ανάγκη υπαγωγής των εν λόγω

ειδικοτήτων στα ΒΑΕ, και κατ’ επέκταση το εσφαλμένο της μη συμπερίληψής ή της απένταξής τους από την ισχύουσα λίστα.

Με μονομερή ατεκμηρίωτη αφαίρεση όπως αναφέρει η Ομοσπονδία πετάχτηκαν ειδικότητες που δραστηριοποιούνται σε ιδιαίτερα δύσκολους εργασιακούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα:Κλάδοι:

• Κλάδος παραγωγής ελαστικού (σύνολο των εργαζομένων)
• Κλάδος παραγωγής ζωοτροφών και πτηνοτροφών (σύνολο των εργαζομένων εντός μονάδων παραγωγής)
• Κλάδος παραγωγής και συσκευασίας διογκωτικών ζυμών αρτοποιίας (σύνολο των εργαζομένων)

Ειδικότητες:

• Οι ειδικότητες των τεχνικών και επιστατών της χημικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας παραγωγής και επεξεργασίας χλωρίου και τα παράγωγα αυτού
• Οι εργάτες συσκευασίας των βιομηχανιών παραγωγής απορρυπαντικών
• Οι επιστάτες των βιομηχανιών και βιοτεχνιών παραγωγής και παρασκευής οργανικών χρωμάτων, βερνικιών και μελανών
• Οι θερμαστές και οι βοηθοί στερεών καυσίμων των οινοπνευματοποιείων
• Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στη φόρτωση και εκφόρτωση εκχυλιστικών συσκευών και οι εργάτες αυλής στις επιχειρήσεις πυρηνελαιουργίας και ελαιουργίας
• Οι επιστάτες στις βιομηχανίες εκρηκτικών υλών και πυρίτιδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΕΧΒΕ θεωρεί αναγκαίο την επανεξέταση του όλου ζητήματος, συνολικά και όχι αποσπασματικά, επιστημονικά και όχι «προκρούστια».

«Η ένταξη των κλάδων της χημικής βιομηχανίας σε έναν και μόνο αυτοτελή κωδικό, χωρίς εξαιρέσεις ή αστερίσκους, είναι μια δίκαιη και τεκμηριωμένη διεκδίκηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, συνεχίζουμε ως Ο.Ε.Χ.Β.Ε. να ζητάμε μια συνάντηση μαζί σας ώστε να αναδείξουμε τις θέσεις μας με κοινό παρονομαστή την ενιαία ασφάλιση στους εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας» σημειώνει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένταξη, Χημική Βιομηχανία,entaxi, chimiki viomichania