Ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις - Η Ελλάδα αρνήθηκε βίζα σε ορθόδοξους Ρώσους κληρικούς

Κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν πως ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε να τους χορηγήσει βίζα.

Εξακολουθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με τη Μόσχα να ζητά εξηγήσεις για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, λίγες μέρες μετά τις απελάσεις Ρώσων Διπλωματών από την Ελλάδα αλλά και τα ρωσικά αντίποινα.

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία

της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου. Παράλληλα, επεσήμανε πως οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.

Η Ρωσία απελαύνει δύο Έλληνες διπλωμάτες - Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για στενό συνεργάτη του ΚοτζιάΣτο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας για τους Ρώσους διπλωμάτες
Keywords
Τυχαία Θέματα