Ενισχύεται με έξτρα κονδύλια το ΕΣΥ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλιας, αποφασίστηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19). 

Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση του ΕΣΥ σε μία περίοδο που πίεζεται έντονα το Σύστημα Υγείας χωρίζεται ως εξής:

1) Κατανέμεται το ποσό των τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ (3.514.000€) στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Υπουργείο Υγείας, συνολικού ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (20.000.000 €), στο πλαίσιο

των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της νόσου του κορωνοϊού (covid-19), σύμφωνα με την ανωτέρω (7) σχετική. Το χορηγηθέν ποσό θα διατεθεί από τα Νοσοκομεία για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού κλπ.

2) Κατανέμεται το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων εβδομήντα έξι χιλιάδων ευρώ (1.276.000 €) στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Υπουργείο Υγείας, συνολικού ύψους είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ (27.000.000 €), στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της νόσου του κορωνοϊού (covid-19), σύμφωνα με την ανωτέρω (7) σχετική. Το χορηγηθέν ποσό θα διατεθεί από τα Νοσοκομεία για την προμήθεια υλικού (μέσα ατομικής προστασίας, αντιδραστήρια κλπ).

Κορονοϊός: Ενισχύθηκαν εκτάκτως με ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα