Ενιαία τιμή στα βιβλία - Τέλος στον άνισο ανταγωνισμό για τα μικρά βιβλιοπωλεία

Την ολοκλήρωση του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός, Κώστας Στρατής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η ΚΥΑ σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, δηλαδή εξορθολογίζεται και απλοποιείται η διαδικασία ελέγχου».

Η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Τον περασμένο Ιούνιο η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Το υπουργείο Πολτισιμού σημειώνει επίσης πως «Έτσι προστατεύεται πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού».

Keywords